Четвъртък, 25 Април 2024, 15:29

Анджелина се подложила на двойна мастектомия

14 Май 2013, 11:44
(0) (0)
Свят - Жълто
Прочетена: 1452 1


Анджелина Джоли се е подложила на мастектомия миналия месец. Дамата, чиято майка почина през 2007 г. от рак на яйчниците, е била предупредена, че носи раков ген и има шанс и тя да се разболее от тази коварна болест.

В организма ѝ е намерен раковият ген BRCA1, което довело до прогнозата, че има 87 % възможност тя да се сдобие с рак на гърдата и 50% - с рак на яйчниците.

Новината разкри самата актриса пред New York Times с думите: „Лекарите ми установиха, че има риск от 87% да се разболея от рак на гърдата и 50% от рак на яйчниците, макар че рискът е различен при всяка жена. Само малка част от жените заболяват от рак на гърдата заради наследствени гени.

След като разбрах каква е реалността, реших да действам и да минимализирам риска да се разболея от рак на гърдата, тъй като той е по-възможен в моя случай. Взех решение да се подложа на превантивна двойна мастектомия.

На 27 април приключих с тримесечните процедури, които бяха част от лечението. През цялото това време успях да запазя в тайна случващото се и да продължа да работя".

Операцията на Анджи е била напълно успешна и според докторите сега рискът е по-малък от 5%. Дамата е имала пълната подкрепа на годеника си Брад Пит.

„Сега мога да кажа на децата си, че няма не трябва да се притесняват, че ще ме загубят заради рак. Те не виждат нищо, което може да ги изплаши, има само малък белег. Всичко останало си е просто мама, каквато си я знаят", добави звездата.
 

Източник: dnes.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete