Четвъртък, 28 Март 2024, 10:46

Благотворителен базар за 7-годишния Янис от Ботевград (обновена)

9 Февруари 2018, 18:45
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4750 7


Жители на село Трудовец поеха инициатива, благодарение на която всички всички желаещи да се включат, могат да помогнат на 7-годишния Янис от Ботевград.
По този повод на 10 февруари 2018г. от 13:30ч., в клуб на пенсионера в с.Трудовец се организира благотворително изработване на мартеници. В него могат да участват деца, мадежи и възрастни хора от клуба. Мартениците ще се продавар на центъра на гр.Ботевград, (27.02 – 01.03) при ,,големия орех“ до Магазин ,,Европа“, съгласно разрешително от 05.02.2018г., в периода 27 Февруари – 01 Март.
Материалите са изцяло подсигурени от Анита Йонова (прежда, мъниста, канцеларски материали и пр.).
„Единственото, което се изисква от всички вас, е да се съберем заедно на 10 Февруари и да направим колкото се може повече мартенички. Тези от вас, които нямат възможност да дойдат на 10.02, биха могли да донесат готови мартенички на следващата ни среща, която ще бъде допълнително потвърдена от мен идната седмица. От свое име и от името на родителите и близките на малкия Янис, апелирам всеки желаещ да се включи в нашата обща кауза.”, пише момичето във Фейсбук.

Янис страда от ДЦП още когато е бил на 1 година.Родителите му забелязали, че развитието на момчето се забавя. Започнали да търсят причините на различни места, защото раждането на майката било без особени проблеми.

Направени били генетични изследвания, преди 2 години бил направен и ЯМР в Италия. Проверени били и ваксините, направени на момчето, по имунизационния календар.

Детето се влияе добре от работата със специалисти, от която има двигателен напредък. Но умственото и психическото му развитие изостава. Поради тази причина родителите на Янис търсят помощ и навън.

След посещение в турска болница и прегледи родителите на момчето получават препоръка за лечение чрез вливки на стволови клетки. Лекуващите лекари са на мнение, че възможностите на стволовата клетка да се самообновява и превръща в различни типове клетка, ще спомогне за укрепването на организма на момчето.

Средствата, необходими за лечението на Янис с вливки на стволови клетки, възлиза на 33 000 долара. Семейството търси помощ за събирането на средствата. Телефон за връзка с майката на Янис Камелия – 0878390537.

Дарителска банкова сметка за Янис:
IBAN: BG16RZBB91551004451468 (лв.)
BIC: RZBBGSF



Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (6) (5)
    2. добавен от: Дедо Васо 10 Февруари, 20:22

    Анита Йонова не може ли да помогне със средства и личен труд?

  • Отговори (6) (4)
    3. добавен от: Дедо Васо 10 Февруари, 20:28

    Какво е благотворителна кауза? Дайте да дадете? Не! Вадиш пари от джоба, и не парадираш с това!!!

  • Отговори (7) (1)
    4. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 01:48

    Браво! Аз не познавам момичето, но се радвам, че е поело тази инициатива. Това, че подсигурява материалите не е малко.Тя също ще участва в изработването на мартеници. Всеки, който не желае да участва с работа да дари директно парични средства. Това не е забранено! Благотворителната кампания не е парадиране! Това е помощ от сърце. Бъдете като нея.Забравете злобата

  • Отговори (3) (4)
    5. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 21:34

    Нейни средства? Хххах не те ли е срам бе момиче

  • Отговори (7) (0)
    6. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 00:37

    Цитирай къде пиле,,нейни средства", скъпа? Парите са спечелени по евро фонд - следващият път опитай и ти или поне направете съществено съществуването си със съпруга - Дедо Васо, като изработите две мартенички в името на тази добра кауза

  • Отговори (2) (0)
    7. добавен от: Анонимен 13 Февруари, 15:42

    Аз не знам кой трябва да се срамува, хора добре ли сте? Момичето ли да се срамува, че прави добро или вие, че това е единственото ви занимание да сеете злоба. Пълен ужас. нямам думи.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (34)
70% Complete