Четвъртък, 25 Април 2024, 22:04

АПИ предприема дейности по стартирането на основен ремонт на пътя Сливница - Брезник

18 Ноември 2019, 15:17
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 2430 0


Агенция пътна инфраструктура е предприела дейности по стартирането на основен ремонт и рехабилитация на път III-811 свързващ общините Сливница и Брезник, съобщават от Областна администрация – Перник.

Действията идват след като областният управител е сезирал агенцията по сигнали на граждани на Община Брезник, в които се твърди, че републиканският път е в недобро техническо състояние. Това стана и една от причините през месец август тази година транспортната фирма, изпълняваща превоз на пътници по линията с маршрут София АГ „Север” – Метростанция – Божурище – Сливница – Гълъбовци – Гургулят – Ракита – Арзан – Брезник, да преустанови да изпълнява разписанието си, информират още от Областната управа на Перник.

От АПИ информират, че към момента са предприети действия относно разработването на проект в пълна степен на проектна готовност и е инициирано обявяването на обществени поръчки за определяне на изпълнител на строително-монтажни работи. Обособените позиции са две: Основен ремонт на Път III-811 в участъка между гр. Сливница и с. Гълъбовци (Община Сливница) и основен ремонт в частта от с. Гълъбовци (Община Сливница) до с. Ракита (Община Сливница).

От АПИ изразяват становището си, че трасето, най-вече в частта му попадаща в рамките на Област София, е със силно амортизирани участъци и се нуждае от неотложна рехабилитация.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (190)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete