Петък, 29 Март 2024, 15:17

Атанас Радев: Засега се стремим да пълним залата и да радваме обществеността в Стара Загора

12 Септември 2012, 23:23
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2367 1


Крилото на Берое се надява в отбора да бъде изграден добър колектив

От миналия сезон Атанас Радев е играч на старозагорския Берое. С него той завърши шампионата в А група, където тимът спечели категорично първото място и турнира за Купата. Радев се завърна в игра по средата на сезона, след тежка контузия, заради която отсъстваше година. Сега вече е основна част от състава на Берое, който за първи път в историята си ще участва в елитното първенство на България. Радев сподели впечатленията си за началото на подготовката и очакванията за сезона:

Вече около месец водите подготовка с Берое, как мина това време и как се чувстваш ти?
"Да, събрахме се на 8-и август. Подготовката минава много добре, като наблягаме малко повече на физическата работа. Почнахме по-рано, но все пак малко от момчетата са играли в Лигата и ще се опитаме да наваксаме липсата на опит с работа. А иначе лично за себе си мога да кажа, че се чувствам много добре - и физически и емоционално"

В отбора пристигнаха трима американци - какво ти е мнението за тях и ще помогнат ли да станете по-добри?
"Засега впечатленията ми от тях са, че са много добри като хора, което е много важно за един колектив. На игрището също се справят добре, но има още какво да се желае. Разбира се има време и за това, все пак са за първа или втора година в Европа. Надявам се да изградим един добър колектив и с тяхна помощ да израстваме както индивидуално, така и като отбор! Времето ще покаже."

Като гледаш и другите отбори - как виждаш Берое в първия сезон на тима в НБЛ?
"Както всяка година,преди началото на сезона се спекулира със съставите на отборите - едно име се свързва с няколко отбора и не всички са напълно готови в момента. Не мисля,че мога да дам прогноза докъде може да стигне Берое. Засега се стремим да напълним залата, да зарадваме обществеността на Стара Загора и не на последно място да играем бърз и красив баскетбол. Резултатите сами ще дойдат. Не винаги съставът с най-добри състезатели печели."

Сам казваш за обществеността в Стара Загора - как тя приема мъжкия отбор в лигата, като се има предвид, че града е известен повече с женски баскетбол?
"Все още нямаме наблюдения, но ако може да се съди от предишният сезон бих казал доста добре. Имахме мачове, в които залата беше пълна, а играехме с отбори, които не са кой знае какъв дразнител. А тази година тук ще дойдат отбори от калибъра на Лукойл и Левски. Надявам се с добрата си игра и победи, дай Боже, да привличаме все повече хора и обществеността да се радва на успехите ни."

Отново ще работиш с Георги Младенов - какво ти е мнението за него и той ли е причината да си в Стара Загора?
"Причината да съм тук е както той, така и изпълнителния директор Васил Кифев. Тези хора ми подадоха ръка в един много тежък момент за мен, за което сега ми се отдава възможност да им кажа едно голямо Благодаря. И сега е мой ред да помогна с каквото мога на идеята Берое.
Трябва ли да изразявам мнение за Георги Младенов. Не мисля,че има човек свързан с баскетбола да не знае какъв професионалист е той и, че живее с баскетбола. Да не изреждам всичко,че ми е неудобно."

Твоите лични амбиции и цели с Берое за този сезон?
"Моите амбиции винаги са едни и същи. Кой помни втория?"

Източник: http://bgbasket.com

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Септември, 06:38

    Върнете Наско в Балкан.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete