Четвъртък, 18 Април 2024, 11:47

Атентаторът от Локърби Меграхи: Невинен съм

22 Декември 2011, 11:35
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1448 0


Единственият осъден за атентата срещу самолет на "ПанАм" над Шотландия, при който през 1988 г. загинаха 270 души, либиецът Абдел Басет ал Меграхи отново заяви, че е невинен в интервю, публикувано днес в няколко британски вестника, сред които "Таймс" и "Дейли мейл".

"Аз съм невинен", казва Меграхи в интервю, което нарича последното преди смъртта си. "Скоро ще умра и сега искам да ме оставят на мира със семейството ми", обяснява либиецът.

"Повече няма да давам интервюта и нито една камера няма да може да влезе повече в дома ми", изтъква Меграхи. Той казва, че е помогнал на журналиста Джон Аштън да напише книга, която ще докаже че е невинен.

Либиецът бе осъден на доживотен затвор. През 2009 г. Шотландия, където излежаваше присъдата си, реши да го освободи и да го върне в Либия. Меграхи е болен от рак в терминален стадий и често губи съзнание, отбелязва Франс прес.

САЩ настояват новите либийски власти да им дадат достъп до част от информацията по случая, заяви вчера съветникът на президента Барак Обама в борбата срещу тероризма Джон Бренан по повод 23-ата годишнина от атентата.

"Няколко пъти поставяхме въпроса за разследването пред новото правителство на Либия", което дойде на власт след свалянето през август на либийския лидер Муамар Кадафи, каза Бренан.


Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete