Петък, 23 Февруари 2018, 12:38

„Бъдители“ вдъхновиха над 150 ученици в Правец

25 Ноември 2017, 19:51
(2) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 869 2

Лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ гостуваха на Професионална гимназия по компютърни системи и технологии в град Правец по покана на директора на училището Трифон Трифонов и Ясен Георгиев – ученик от 12 клас. Събитието се проведе на 22-ри ноември в зала 221 в професионалната гимназия, която едва събра всички желаещи да чуят вдъхновяващите лекции. За втори път инициатор „Бъдители“ да гостуват в училище е ученик. Ясен Георгиев определя себе си като мечтател и идеалист. Вижда света около себе си в смели и вдъхновяващи краски, отдаден е да създава това, което си представя. Ентусиазмът и вдъхновението си той влага в софтуерните продукти, които прави. Изгражда техническото ДНК на платформата GoogKnight. Вярва в отборната игра, създаването на стойност и истинските хора. Събитието откри посланикът на „Бъдители“ Ясен Георгиев, който поздрави съучениците си и им благодари за топлото посрещане на лекторите. Биляна Панталеева – основател на инициативата и бизнес обучител започна първа своята лекция, която бе на тема „Увереност и мотивация“. Преминавайки през историята на личния си живот, тя разказа на учениците за това колко е важно да намерят това, в което са най-добри и да умеят да се представят смело и правилно пред другите хора. Сергей Сурков – директор на най-успешната компания за виртулизация в България бе за първи път гост-лектор на инициативата. Той разказа повече за това „Как технологиите променят света“. Сергей сподели за силните си интереси в областта на информационните технологии и новите възможности, които те предлагат за промяна начина на работа и живот на хората. Той успя да провокира интереса на учениците с много примери от най-интересните технологични иновации, предизвиквайки усилена дискусия по темите. Явор Панталеев – търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика представи темата „Ценообразуване“, от която учениците научиха повече за това как да оценят труда си, да формират себестойност, да управляват своите приходи и разходи, ценови политики и получиха ценни съвети от практиката, много от които липсват в учебниците. Темата се оказа изключително интересна за учениците, които зададоха много допълнителни въпроси. В края на събитието благодарствената титла „Посланик на Бъдители“ получи ученикът Ясен Георгиев, който покани лекторите от инициатива „Бъдители“ с желание да даде допълнителна добавена стойност на себе си, съучениците си и Професионална гимназия по компютърни системи и технологии в град Правец. Събитието продължи над три часа, като след лекциите голяма част от учениците останаха в залата, за да зададат своите въпроси и да поговорят допълнително с лекторите за теми, които ги вълнуват.


 Фотограф: Георги АлексиевИзточник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 17:13

    най-якото даскало всичко има роботики, програмиране надъхвации

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Родител 26 Ноември, 21:52

    Много съм възхитена от училището. Учителите имат отличен подход към децата ни, синът ми посещава извънкласни занимания по роботика и е силно мотивиран да учи това. Браво на ръководството на училището!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (5)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (23)
70% Complete
Не подкрепям идеята (38)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (73)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (68)
70% Complete
Нямам мнение (2)
70% Complete