Вторник, 16 Април 2024, 14:06

България зае шесто място на европейското на колички

5 Август 2019, 12:49
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 892 0


Персиян Еленков от Ботевград е част от националния отбор по баскетбол на колички. Отборът завърши на шесто място на европейското първенство в София, Дивизия С. В сблъсък за петата позиция България отстъпи пред Ирландия с 38:61 точки. Това бе дебютно участие на българския състав на подобен форум.

Националите отново получиха страхотна подкрепа от феновете в зала "Триадица", а ирландите също се радваха на гласовита агитка.

Ирландският тим започна по-добре и натрупа солидна разлика в първите минути, но българите направиха силна серия и намалиха до 11:22 в първата част. Въпреки съпротивата на националите, гостите задържаха комфортен аванс до почивката - 19:35.

Третата част бе най-равностойна, но Ирландия поддържаше водачеството си и пресди последната четвърт резултатът бе 30:47. До края гостите нямаха затруднения да стигнат до успеха и да заемат петото място на европейското.

С по 13 точки за представителния ни отбор завършиха Георги Иванов и Мартин Иванов. Георги овладя и 12 борби в срещата. За Ирландия с 18 точки и 11 борби най-полезен бе Джеремая Хегърти.

Българите постигнаха една победа и допуснаха две поражения в груповата фаза. Воденият от Владимир Искров тим надви Унгария и отстъпи пред Чехия и Португалия.

Източник: bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete