Петък, 29 Март 2024, 02:04

Българският фурор в сумото продължава

18 Ноември 2011, 14:12
(0) (0)
Свят - Спорт
Прочетена: 1408 0


Българският фурор в японския град Фукуока продължава, след като Калоян Махлянов - Котоошу и Даниел Иванов - Аоияма постигнаха нови победи и така вече имат по 5 победи от 6 изиграни схватки.

Българските състезатели се представиха чудесно в шестия кръг на на последния за сезона супертурнир по сумо "Кюшю башьо" - Калоян Махлянов надви Кьокутеньо, а Даниел не остави никакви шансове на бразилския исполин Кайсей.

Котоошу се разправи с монголския ветеран благодарение на техниката "уватедашинаге", която не се използва много често. В същото време Аоияма избра техниката "кекаеши" и избута близо 190-килограмовия "кариока".

Нашите момчета вече имат по пет победи и една загуба, с което запазват добри шансове за класиране на челните места в края на турнира. Без поражения са единствено приятната изненада до този момент Котошогику и великия шампион Хакухо.

Победата на Котоошу почти сигурно означава, че той ще успее да защити своя ранг "одзеки", който е вторият най-престижен след "йокодзуна". Българският Гъливер ще трябва да постигне поне 8 успеха в надпреварата.

Утре съперник на Даниел Иванов ще бъде монголецът Тамаваши, който е абсолютен аутсайдер, имайки една победа и пет загуби. Именно този факт може да накара монголеца да не се напряга много срещу родния състезател.

В същото време Калоян Махлянов ще се бори с мощния грузинец Гагамару, явяващ се най-тежкият професионален сумист със своите 200 килограма.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete