Четвъртък, 28 Март 2024, 23:14

Балкан (18) загуби от Левски

7 Юни 2012, 18:05
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2520 0


Левски е последният полуфиналист на първенството за юноши (18). "Сините" победиха Балкан с 64-62 в решителния мач за второто място в група А. Те изоставаха с 10 точки преди последната част, но успяха да направят обрат и да спечелят място сред най-добрите 4 в страната. В полуфинала те ще се изправят срещу Академик София, докато в другия Евроинс Черно море ще срещне Шампион 2006. Балкан пък ще играе с Шумен за разпределение на местата от 5 до 8.
Балкан започна по-добре двубоя и поведе от началото. Ботевградчани заиграха силно от първите минути и малко след средата на първата част дръпнаха с 14-2,  преднината стигна и до 13, като Балкан я поддържаше и след десет минути бе напред с 22-10.
През втората четвърт авансът на "зелените" пак стана 13 точки, но пък в този момент последва серия от 11-0 за Левски, с която тимът намали изоставането си на 2 и се върна в мача. Балкан продължи да води почти до почивката, когато обаче Георги Кръстев вкара тройка и Левски поведе с 33-32 след първите 20 минути, като това бе и първият аванс за тима в двубоя.
След почивката ситуацията от първото полувреме се повтори. В третата част играта бе равностойна, като в края й обаче Балкан се откъсна. Ботевградчани направиха добри финални минути, като след серия от 9-0 преднината им стана 11 точки. Левски отвърна с тройка, но след нова размяна на кошове след 30 минути ботевградчани бяха напред с 54-44.
Отново обаче, както и във втората четвърт,  "сините" не се предадоха и лека полека почнаха да се връщат в мача. Малко повече от три минути след началото на последната четвърт те се доближиха само на 4 точки, но въпреки това Балкан продължи да води без да допуска по-сериозно доближаване. Все пак неизбежното се случи и по-малко от три минути преди края Александър Тенев вкара тройка, с която Левски поведе с 2 точки. След това последва и кош на Кирил Кирилов, с който преднината на "сините" стана 4 точки, а серията 10-0. Диан Христов я спря с тройка за ботевградчани, но това бе последният кош за тима. Деян Карамфилов отбеляза един наказателен удар, а в оставащото време никой не успя да отбележи, като накрая Цветан Георгиев пропусна от тройката.
За победителите с 20 точки и 6 асистенции завърши Деян Карамфилов. Евгени Хаджирусев добави 12 точки, а 11 вкара Камен Атанасов.
За ботевградчани с по 15 точки завършиха Филип Каменов и Николай Маринов.


Източник: bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete