Четвъртък, 25 Април 2024, 12:34

"Балкан 1929" не успя да победи "Пирин" (Гоце Делчев) в напрегнат сблъсък

5 Септември 2020, 19:00
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1632 2


Футболният "Балкан 1929" изпусна възможността да се утвърди в челните места на класирането. Днес футболистите на ботевградския клуб завършиха наравно 0:0 с отбора на "Пирин" (Гоце Делчев) в напрегнат двубой. Срещата бе от 5-ия кръг на Югозападна Трета лига и се игра на стадион "Христо Ботев" в Ботевград с отворен достъп за зрители. Мачът не бе израз на най-доброто от страна на двата съперника, но въпреки всичко головите ситуации, а също така и заряд не липсваха. Очевиден бе и фактът, че отборът на "Балкан 1929" бе затруднен с много липсващи и контузени основни футболисти, а последствията личаха ясно на терена. Двубоят пропуснаха титулярният страж Калин Дончев, трайно контузеният Ивайло Бояджиев, както и Кристиян Ковачев и Емил Колев. С проблеми са и други от играчите, но някои от тях играха въпреки травмите. 

Началото бе по-добро за състава на "Балкан 1929". Балканци демонстрираха домакински превес в дебютните минути от срещата и първи съумяха да застрашат противниковата врата. На два пъти опасни удари на Петко Петков обаче бяха парирани от стража на гостите Абди Абдиков. В хода на двубоя тимът на "Пирин" (Гоце Делчев) също вдигна погледа си към вратата на домакините. Гостите се отчетоха с два точни удара до края на полувремето, които обаче не затрудниха вратаря на "зелените". 

Най-опасното положение в срещата пристигна малко след началото на второто полувреме. Тогава гостите от Гоце Делчев можеха да открият резултата, след чудесен фалцов удар от средна дистанция на Янислав Борисов, който обаче срещна страничния стълб. В последствие "Балкан 1929" отговори на удара и започна да действа доста по-агресивно в търсене на преднина. В 56-ата минута отново Петко Петков изстреля силен снаряд, но вратарят Абдиков изби топката. "Зелените" създадоха и други опасни ситуации пред вратата на гостите. В 68-ата минута удар на Ангел Ангелов мина опасно близо над вратата. До края на срещата тимът на "Балкан 1929" опита с всички сили да се добере до успеха, но това така и не се случи. Резонно, вместо това обстановката започна да се изнервя в заключителните минути. Играта започна да се накъсва, ситуациите, в които топката не бе в игра станаха прекалено много и в крайна сметка гостите от "Пирин" (Гоце Делчев) постигнаха целта си и отмъкнаха точката. 

След днешното равенство, тимът на "Балкан 1929" се смъкна до 9-ото място. Ботевградчани вече са с 8 точки в актива си. Следващата събота (12 септември) "зелените" гостуват на 17-ия "Банско" в търсене на задължителна победа. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , Югозападна Трета лига

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete