Петък, 19 Април 2024, 21:02

"Балкан 1929" подсили ръководството си с Борислав Йосифов

29 Юни 2020, 13:11
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2350 2


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" сътвори интересен ход преди рестарта на своята подготовка за новия сезон в Югозападна Трета лига. Днес стана ясно, че към клуба ще се присъедини добре познато име сред футболните среди - бившият вратар и треньор на вратарите в "зеления" клуб Борислав Йосифов. Освен длъжността си като треньор на вратари, Боби Йосифов ще изпълнява и функцията на помощник-треньор в клуба. Очаква се неговият професионализъм да даде голям тласък на целия тренировъчен процес в отбора.

Роденият в Ботевград бивш футболист е продукт на ботевградската футболна школа, където дебютира на крехката възраст от 18 години и пази на мъжкия тим във второто ниво или "Б група".  В последствие пътищата на двете страни се разделят, а ботевградският младок преминава в "Янтра" (Габрово), където се превръща в легенда на клуба, изигравайки четири сезона в най-високото футболно ниво "А група". Играе още за "Беласица" (Петрич), "ЛЕКС" (Ловеч), както и "Спартак" (Плевен).

След прекратяване на състезателната си кариера, Боби Йосифов решава да практикува това, което най-много обича. Той става треньор на вратарите. Боби Йосифов бе част от треньорския щаб на легендарния треньор Стоян Коцев - Кано по времето на пика във футболния живот на "Балкан" и достигането на 5-о място в тогавашната "Б" група през сезон 2008/09. Tова е и най-силното постижение на "Балкан" в историята, случващо се едва за втори път в 91-годишното съществуване на клуба. Дългогодишният треньор на вратарите е с основна заслуга и за развитието на ботевградчанина Пламен Илиев, който също започва футболното си развитие от Ботевград. Основните си и базисни познания черпи именно от Йосифов, който в последствие го праща на проби във "Видима" (Раковски), където въпреки че е връщан на няколко пъти, все пак пробива и продължава да развива кариерата си. Към момента всички футболни хора са наясно къде се намира Пламен Илиев, вратар на деветкратния шампион "Лудогорец" и национал на България.

От доста години Борислав Йосифов се подвизаваше като треньор на вратари в Китай. Безспорно неговияте знания и опит във футбола ще бъдат с изключително значение за бъдещето на футбола в Ботевград, а кой знае, може би това е една малка крачка от голямото завръщане на "зелените" в професионалния футбол. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete