Четвъртък, 28 Март 2024, 14:10

"Балкан 1929" преодоля "Сливнишки герой" и увеличи серията си на 17 мача без загуба (ВИДЕО)

12 Май 2021, 19:57
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1769 0


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" срази "Сливнишки герой" с 2:0 в двубой от 31 кръг на Югозападна Трета лига и регистрира 17-и мач без загуба в първенството. Зрителите на стадион "Христо Ботев" трябваше да изчакат до второто полувреме, за да бъде подпечатана победата за "зелените". Домакините загатнаха за потенциала си и крайния изход още през първата част, след като бяха по-добрият отбор, но не успяха да материализират предимството си. На два пъти гредата помогна на гостите, след два прекрасни изстрела на Кристиян Ковачев в 8-ата и 16-ата минута. Последваха още няколко добри нападения за "Балкан 1929". При първото Калоян Бонев открадна топката след преса и стреля, но вратарят спаси, а при второто Ангел Ангелов бе оставен непокрит, получи хубав пас от Павел Петков, но не уцели вратата след удар с глава. Така двата тима се разделиха на почивката при нулево равенство и явно превъзходство за футболистите на Иван Редовски.

След подновяването на играта, логичното се случи. В 57-ата минута Калоян Бонев проби по крилото, след което последва пас по въздух към Павел Петков, който намери чудесно топката и реализира с помощта на страничния стълб за 1:0. Второто попадение за балканци бе реализирано от Ангел Ангелов, който се разписа след точно изпълнен наказателен удар. Именно младият флангови футболист си спечели дузпата, след като проби по лявото крило и след опит за пас, уцели ръката на противников футболист. При изпълнението вратарят на "Сливнишки герой" улови  ъгъла и контактува с топката, но все пак изстрелът на Ангел Ангелов бе достатъчно силен, за да се озове в мрежата - 2:0. До края на мача "Балкан 1929" продължи да бъде по-активният отбор на терена. Домакините създадоха още положения, но без резултат. От своя страна отборът на "Сливнишки герой" се отчете с чисто голово положение, но вратарят на "зелените" Костадин Котев реагира добре и не позволи топката да премине голлинията му. 

След днешния успех, отборът на "Балкан 1929" записа поредни три точки в актива си, като регистрира общо 15-ата си победа от началото на кампанията. "Зелените" подпечатаха и невероятната серия със 17-и мач без загуба. Във временното класиране балканци остават на 5-ата позиция с 54 точки и голова разлика 56:30. Битката за 5-ото място с регионалния съперник "Чавдар" (Етрополе) продължава, след като днес етрополци разбиха с 6:1 "Левски" (Чепинци) у дома. Три кръга преди края, "Балкан 1929" има аванс от 3 точки пред етрополци, които са с 51 пункта.

В следващия си мач, който е на 15 май (събота), "зелените" ще имат тежката задача да гостуват на "Марек" в Дупница. Дупничани са вторият отбор, който все още е непобеден през пролетния полусезон и е в серия от 15 мача без загуба. 

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ СРЕЩАТА




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , Югозападна Трета лига

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete