Четвъртък, 25 Април 2024, 12:15

"Балкан 1929" преодоля "Загорец" (Нова Загора) и е на финал за Купата на АФЛ!

1 Май 2019, 20:05
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1944 8


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" (14-ти в Югозападна Трета лига) постигна изключително важен успех над сериозен съперник в лицето на "Загорец" (Нова Загора), който заема  3-о място в Югоизточната подгрупа на Трета лига. Ботевградчани победиха с 1:0 и достигнаха големия финал в надпреварата за Купата на Аматьорската Футболна лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Ивайло Цветанов в 75-ата минута, след асистенция на играещия президент на клуба Иван Редовски. Успехът за "Балкан 1929" до голяма степен осмисля иначе недотам добрия сезон, който "зелените" изнасят. Все пак в момента отборът се намира на крилете на вдъхновението, след като значително подобри играта си в последните си изяви. Балканци са на финалната права да гарантират оставането си в Югозападна Трета лига, а достигането на финал за Купата на АФЛ придава допълнителни позитиви за "зелените".

Срещата започва с ранен натиск за "Загорец" (Нова Загора). Още в 1-ата минута опасна атака за футболистите на Мирослав Миндев завърши като по чудо без гол. Символичните гости притежаваха сравнително повече топката в свое владение и контролираха темпото на двубоя в началните минути. В 10-ата минута отлични контрадействия от страна на "зелените" можеха да доведат до нещо интересно. Ивайло Цветанов получи пас зад гърба на защитата, но стражът на новозагорци излезе далеч извън наказателното си поле и се намеси брилянтно спрямо идващата опасност. До средата на полувремето играта бе олицетворение на предпазливост от страна на двата съперника. Топката главно се разиграваше без излишно напрежение, а сериозните опасности липсваха. В 23-ата минута дойде най-опасната ситуация до момента. Тя се разигра пред вратата на "Балкан 1929". Футболист на "Загорец" разтресе напречната греда с мощен изстрел от близка дистанция, но топката не попадна зад голлинията. Балканци отговориха и 3 минути по-късно се възползваха от грешка в средата на терена, а след това организираха добра контраатака. Тя завърши с удар на Ивайло Цветанов, който бе отразен от противниковия страж. В хода на мача футболистите на Явор Вълчинов установиха контрол върху двубоя и започнаха да се представят по-добре. Отборът на "Балкан 1929" започна да притеснява все по-често вратата на съперника, а същевременно владееше топката повече и трудно допускаше свободно пространство в отбрана. В 38-ата минута играчите на "Загорец" имаха претенции за наказателен удар в воя полза, след като техен футболист бе съборен в наказателното поле. Главният съдия Георги Гинчев обаче остана безмълвен и подмина ситуацията. 5 минути по-късно превъзходството на "Балкан 1929" оказа своето влияние. Първо Ивайло Цветанов се откъсна по левия фланг, след което нанесе удар, но той бе отразен от стража на "Загорец". При опит за последвала добавка от страна на Кристиян Ковачев, вратарят и капитан на новозагорци отново спаси своите и се намеси блестящо. В малкото
оставащо време до края на полувремето до нови опасности не се стигна и отборите се разделиха на почивката при резултат 0:0

Играта бе подновена с френетично темпо. Двата съперника се хвърлиха в здрава битка след почивката. Тимът на „Загорец“ (Нова Загора) започна да действа агресивно и възобнови превеса си на терена. Действията на стадион „Локомотив“ обаче лека полека започнаха да се изнервят и напрежението се покачи в хода на мача. В 75-ата минута „Балкан 1929“ заби острието си. Иван Редовски изведе Ивайло Цветанов по крилото, а в последствие атакуващият футболист на „зелените“ навърза двама защитници, след което стреля изненадващо в близкия ъгъл на вратата и отбеляза. До края на срещата балканци устояха на натиска от страна на „Загорец“ (Нова Загора) и се поздравиха с изключително важната победа, която класира тима на големия финал за Купата на АФЛ.

В него тимът на "Балкан 1929" ще срещне отбора на "Суворово 1", който днес постигна победа с 3:1 над "Пещера" (Галата). Предстои да бъде уточнена датата, часа на провеждане и мястото на финала за Купата на АФЛ.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929

Коментари (8)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Май, 21:24

    Браво Балкан,купата е в зелено за 90г. футбол в Ботевград !

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 1 Май, 21:28

    Мачът ще е в Ботевград на този персийски килим.

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Май, 21:29

    Всички купи са в зелено в тази година.

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Анонимен 1 Май, 21:31

    С този треньор може да вземем купата независимо къде,персийски килими у вас след купата !

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Анонимен 2 Май, 08:57

    Този треньор ще го изкараш голям мауринио бе споко бе„ персийски килим„

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 2 Май, 14:32

    Браво машини!!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 2 Май, 22:00

    Много си малък за персийски килим ,а футбол гледаш по телевизията !

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 3 Май, 12:33

    Ако я плата т...ята

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete