Петък, 19 Април 2024, 04:04

"Балкан 1929" с геройска победа над ФК "Банско"

19 Октомври 2019, 20:05
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2178 0


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" записа геройски успех с много "кръв и пот" срещу тима на ФК "Банско". Балканци се наложиха с 3:2, след като на два пъти изоставаха в резултата, но демонстираха изключително ниво на хъс, желание и непримиримост и успяха да се доберат до така важните три точки. Представянето им днес бе достойно за уважение, а победата подсили надеждите на "зелените" футболисти и фенове, че моментът ще бъде повратен и отборът ще влезе в правилния път.  Двубоят бе част от 12 кръг на Югозападна Трета лига и се игра днес (19 октомври) на стадион "Христо Ботев" в Ботевград. Срещата противопостави последния 17-ти в класирането в лицето на "Балкан 1929" и намиращия се на 10-о място ФК "Банско".

"Червените" от Банско отбелязаха по-добър старт в двубоя. В 12-ата минута гостите поведоха с 1:0 след попадение с глава от корнер на Йордан Лачов. Поводите за радост просъществуваха само 5 минути, когато отборът на "Балкан 1929" стигна до изравняване на резултата след хладнокръвно и също толкова майсторско изпълнение на Емил Колев от бялата точка - 1:1. Последва нов трус за балканци, които отново влязоха в ролята на догонващ. В 36-ата минута Христо Спасов от ФК "Банско" получи пас над защитата на домакините, пребори се за позиция и накрая успя да отбележи гол за 2:1. Именно при този резултат двата тима се разделиха на почивката. 

След подновяването на играта футболистите на "Балкан 1929" излязоха на терена вдъхновени и видимо оттърсени от напрежението. Домакините показаха хъс и желание за победа и активно започнаха да работят по обезвреждането на съперника. Капитанът Здравко Атанасов даде подем на свотие в 66-ата минута, когато успя да изравни резултата след гол с глава - 2:2. Непримиримият дух на балканци не се сломи дотук. В 78-ата минута "зелените" свалиха картите и шокираха опонента си, стигайки до пълен обрат - 3:2. Тогава нападателят Кристиян Ковачев отбеляза красив гол след като намери топката директно от въздуха и със силен изстрел в долния десен ъгъл на вратата не остави шанс за реакция на вратаря Абдиков. Центрирането предостави Ивайло Цветанов. В останалите заключителни минути от срещата, отборът на "Балкан 1929" геройски запази преднината си, като Кристиян Ковачев можеше да реши всичко в края. Снажният нападател на балканци излезе очи в очи с вратаря на гостите и имаше подкрепата на Ивайло Цветанов вляво, но вместо да потърси комбинация стреля и стражът Абдиков отрази. Въпреки това, броени секунди след това прозвуча и последният съдийски сигнал, а с него се чуха и радостните възгласи на играчи и фенове след геройския успех, който отборът на "Балкан 1929" извоюва днес.

След днешния успех балканци отлепиха от дъното и вече са на 14-ата позиция с 9 точки и баланс от 11-18. В следващия 13 кръг, който е на 2 ноември, отборът на "Балкан 1929" гостува на намиращия се с една позиция по-надолу тим на "Марек" (Дупница). Преди това обаче балканци ще срещнат "Вихрен" в Сандански на 23 октомври в отложения двубой от 11 кръг. 






Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , Югозападна Трета лига

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete