Събота, 20 Април 2024, 05:50

"Балкан 1929" с ценен успех над "Рилски спортист" у дома

9 Ноември 2019, 16:35
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1382 1


Футболистите на "Балкан 1929" записаха втора поредна и много ценна победа в Югозападна Трета лига. Ботевградчани се наложиха с минималното 1:0 над предпоследния "Рилски спортист" в мач от 14 кръг на първенството и продължиха успешното си представяне напоследък. Срещата пропусна един от най-важните атакуващи футболисти Ивайло Цветанов, който изтърпява наказание за натрупани картони.

Двете страни изиграха един изключително отворен и оспорван двубой, а победителят не се знаеше до самия край. Страхотен мач за своя тим изигра вратарят на "Рилски спортист" Стилиян Бонев, който отрази почти всеки изстрел, отправен към неговата врата и бе напът да прекърши амбициите на балканци в тази среща. Късно попадение на капитана Здравко Атанасов в 84-ата минута обаче пречупи гостите и донесе успеха в лагера на "Балкан 1929". С днешната победа балканци запазват 11-ата си позиция в подреждането и вече са с актив от 15 точки и голово съотношение 13-19.

Срещата започна динамично, като двете страни демонстрираха завидно желание да покажат максимума от възможностите си и да спечелят днешния така важен сблъсък. Въпреки хубавото игрово темпо, през първите 20 минути по-сериозните опасности пред двете врати липсваха. Едва към края на полувремето нещата започнаха да придобиват друг оттенък, след като положенията буквално започнаха да се изсипват едно след друго. В 36-ата минута Костадин Аджов от състава на "Рилски спортист" изстреля мощен снаряд от дистанция, който разтресе напречната греда. Само минута по-късно гостите затвърдиха натиска си с още едно добро положение на своя сметка. Тогава Йордан Тодоров проби по дясното крило и стреля опасно, но вратарят на балканци Калин Дончев изби в корнер. Отборът на "Балкан 1929" не остана длъжен и в 42-ата минута отговори подобаващо. Тогава завърналият се отново на зеления килим Иван Редовски също демонстрира класа и с удар от далеч  разклати сериозно напречния стълб. Цифрите обаче останаха непроменени и двата тима се оттеглиха на почивката при 0:0.

Още с началото на второто полувреме Кристиян Ковачев получи хубав пас от задна линия, при което достигна кълбото преди стража на самоковци Стилиян Бонев, но не успя да го преодолее. Балканци продължиха да атакуват и да контролират събитията на терена, като постепенно увеличаваха натиска си. В 56-ата минута Кристиян Кръстев стреля хубаво от средна дистанция, но вратарят Стилиян Бонев се намеси добре и спаси. При последвалата атака с хубаво спасяване се отчете и колегата му отсреща - Калин Дончев, който отрази много силен удар от дистанция и отби топката в корнер. Двата отбора продължиха взаимно да се атакуват и да играят на високи обороти. В 67-ата минута отново Кристиян Кръстев бе замесен в интересно положение. Футболистът на "Балкан 1929" проби отдясно и отправи сериозен шут, който бе отразен с вещина от стража на "Рилски спортист". След това Ивайло Бояджиев отправи удар с глава, но отново стражът на самоковци Стилиян Бонев отрази и обезцени услията на балканци. В крайна сметка играчите на "Балкан 1929" не сломиха духа си и продължиха напористо да преследват целта си. В 84-ата минута капитанът Здравко Атанасов пое теглото върху плещите си и с хубав самостоятелен рейд си проправи път през средата, а след това изстреля топката и най-накрая преодоля съпротивата на вратаря Стилиян Бонев. В самия край на срещата капитанът на "Балкан 1929" можеше да се разпише още веднъж, след като отново демонстрира класа и след хубави индивидуални действия стреля опасно, но ударът му бе спасен. Малко след това прозвуча и последният съдийски сигнал, след който трите точки заминаха съвсем заслужено в актива на балканци. 

В следващия 15 кръг, който е на 16 ноември, отборът на "Балкан 1929" гостува на 14-ия "Ботев" (Ихтиман) в пореден важен сблъсък.




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Югозападна Трета лига , ФК Балкан 1929

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete