Четвъртък, 25 Април 2024, 08:07

"Балкан 1929" сложи край на победната си серия в Перник

24 Април 2019, 19:24
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1352 0


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" беляза края на добрата си серия от 5 мача без загуба, която изстреля тима до 12-ото място. Рекордът от 3 поредни победи в последните си 3 двубоя бе прекъснат. "Зелените"  показаха добра игра, но отстъпиха драматично с 3:4 при визитата си на "Миньор" (Перник). Двубоят бе от 29 кръг на Югозападна Трета лига и се игра днес (24 април) на небезизвестния стадион "Миньор", който през годините носи и имената "Георги Димитров" и "Стадиона на мира". Пореден силен двубой изнесе топреализаторът на балканци - Кристиян Ковачев. Нападателят, който е бивш играч на "Миньор" (Перник), направи всичко по силите си и блесна с 2 гола и асистенция. Това обаче не бе достатъчно за неговия тим да си тръгне с победа или поне точка от Перник. С едно попадение се отчете и Кристиян Кръстев.  

Домакините стартираха по-добре и в 25-ата минута откриха резултата. Голът падна след изпълнение на ъглов удар, при който защитата на балканци изби топката, но при последвало центриране бранителите на гостите изпуснаха от поглед противников играч, който мина зад гърба им, центрира и негов съотборник отбеляза. Само 2 минути по-късно ”Миньор“ (Перник) удвои аванса си. Голът дойде след идентична грешка на защитния вал на ботевградчани, които позволиха второ подобно подаване зад гърба си и това доведе до съответните проблеми за гостите. Тимът на “Балкан 1929“ обаче не сломи духа си и в 35-ата минута върна едно попадение. Никола Иванов - Шейха се отчете с добра игра в наказателното поле на домакините, запази топката и в последствие качи кълбото на главата на Кристиян Ковачев, който реализира от близка дистанция с глава.

През второто полувреме задачата на перничани продължи по план. "Чуковете" отново удвоиха преднината си, след като в 68-ата минута Кристиян Стоичков се разписа за 3:1. Само три минути по-късно интригата отново бе налице. Тимът на “Балкан 1929“ получи правото да изпълни дузпа, след игра с ръка на противников играч в наказателното поле. Бившият играч на ”Миньор“ и топреализатор на "зелените" - Кристиян Ковачев застана зад топката. Нападетелят на ботевградчани за пореден път показа хладнокръвие и отбеляза за 3:2. Това придаде огромна искра сред футболистите на ”Балкан 1929“ и в 81-ата минута драмата достигна връхната си точка. Балканци показаха силен характер и желание и успяха да изравнят за 3:3 след хубав гол на Кристиян Кръстев и асистенция на Ковачев. Домакините от "Миньор" се мобилизираха до краен предел след така стеклите се обстоятелства. ”Чуковете“ успяха да преодолеят отбраната на гостите и в 88-ата минута поведоха за 4:3 след гол на Томислав Павлов. Силите на "Балкан 1929" не стигнаха за нов подвиг и така въпреки духа, който показаха, "зелените" си тръгнаха с поражение от Перник.

След днешното поражение балканци спаднаха с 2 места в класирането и вече са 14-ти с 31 точки, но вече на доста по-безопасно разстояние от 6 точки над опасната зона. В следващия 30 кръг, който е на 4 май (събота) от 16:00 ч., футболистите на ”Балкан 1929“ приемат закотвения на дъното "Велбъжд" (Кюстендил) в нов важен мач.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete