Петък, 29 Март 2024, 12:47

"Балкан 1929" свали "Козаро" на земята след разгромна победа за Купата на АФЛ

16 Октомври 2019, 19:50
(0) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1797 5


Отборът на ”Балкан 1929" нанесе разрушително поражение над "Козаро" с 6:0 в днешното местно дерби, част от квалификациите за Купата на Аматьорската Футболна лига. Действащият шампион в надпреварата изнесе истинска футболна лекция на своя съперник и сложи край на неговата приказка, връщайки го обратно на земята след студен дъжд от голове. С по две попадения за победителите се отчетоха Кристиян Ковачев, Ивайло Цветанов и Емил Колев. Двубоят се игра днес (16 октомври) на помощното игрище "Герена" в Ботевград.

Срещата бе чакана с интерес, тъй като един срещу друг се изправиха лидерът и отлично представящ се до момента в първенството на А ОГ София Запад “Козаро" и последният и временно буксуващ в Югозападна Трета лига - "Балкан 1929". Двубоят обаче не успя да оправдае очакванията, след като интригата отсъстваше и на терена имаше само един отбор, а именно носителят на Купата на АФЛ за 2018/19. Напоследък се заговори за доста сериозни амбиции в тима на "Козаро", но днешната среща бе достатъчно показателна, че въпреки силния ход на отбора, пътят е дълъг и все още има доста работа пред клуба. Въпреки незавидното си последно място в Югозападна Трета лига, днес тимът на "Балкан 1929" напълно заслужи похвали за представянето си. “Зелените" се завърнаха от Световно първенство за железничари във Франция само преди броени дни, а в днешния сблъсък показаха съвсем друго лице спрямо това, което демонстрираха до момента през сезона. Според думите на президента Иван Редовски това може да бъде повратна точка за отбора и ситуацията в лагера на "зелените" а да претърпи тотален обрат.

Още през първото полувреме отборът на ”Балкан 1929" надигра своя съперник. Тимът на "Козаро" сякаш излезе с голяма доза респект към противника си и това даде отражение на терена. Балканци успяха да материализират превъзходството си и с 4 попадения още през първото полувреме почти сигурно си гарантираха успеха още преди почивката. След подовяването на играта отборът на "Козаро" така и не съумя да се събере и да поеме по верния път. Вместо това ситуацията на помощното игрище в Ботевград остана непроменена и с нови две попадения футболистите на "Балкан 1929" сложиха точка на спора, продължавайки напред с изразителен успех с 6:0. 

В следващата си среща, част от 12 кръг на Югозападна Трета лига, отборът на "Балкан 1929" приема ФК ”Банско" на своя земя в Ботевград в събота (19 октомври) от 16:00 ч..  Отборът на "Козаро" пък подновява участието си в А ОГ София Запад с домакинство на "Спортист" (Драговищица) на същата дата от 16:00ч.. на помощното игрище "Герена" в Ботевград.





Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929

Коментари (5)

  • Отговори (4) (4)
    1. добавен от: Анонимен 16 Октомври, 22:22

    Кви амбиция с тоя смешен президент на Козаро
    Баща му му дава по некой лев на момчето и то се вживява в президент

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Октомври, 22:22

    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (6) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Октомври, 23:11

    pone ne harchi parite na ob6tinata

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 00:02

    Козаро пак без треньор хахаха

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 06:26

    Е те козаро с Барбушев треньор, все едно са си без. Райко ще дебютира и там.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete