Петък, 29 Март 2024, 11:51

"Балкан 1929" взе регионалното дерби с ”Чавдар" (Етрополе)

10 Април 2019, 17:54
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2952 22


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" спечели очакваното с интерес регионално дерби срещу "Чавдар" (Етрополе) с 2:1. Двубоят от 26 кръг на Югозападна Трета лига не изневери на традицията си и предложи динамичен и отворен футбол, с доста възможности и положения пред двете врати. Въпреки незадоволителното състояние на стадион "Христо Ботев" футболистите на двете страни спретнаха хубава битка. В голяма част от двубоя домакините показаха по-добра игра и диктуваха правилата на терена. Превъзходството им ги дари с две попадения през първото полувреме. Иван Редовски се разписа след удар с глава в 13-ата минута, а капитанът Здравко Атанасов покачи за 2:0 след чудесен самостоятелен пробив. Голът за тима на "Чавдар" (Етрополе) дойде чак в 86-ата минута, а негов автор бе Виктор Пенчев.

Двубоят стартира в спокойно темпо, без особено напрежение сред двата отбора. В 6-ата минута дойде първата опасност, а тя бе в полза на гостите от “Чавдар“. Бившият играч на “Балкан 1929“ Цветелин Цаковски мушна топката между краката на защитник на домакините и подаде извеждащо за включилия се на скорост по левия фланг Ивайло Величков. Юношата на етрополци отправи силен изстрел по посока вратата на балканци, но стражът Александър Йорданов успя да се намеси добре и да избие в корнер. Още следващата атака “зелените“ отвърнаха на удара. Нападателят на ботевградчани Кристиян Ковачев опита мощен шут от дистанция, но топката бе в обсега на вратаря Христо Матев, който спаси без проблем. В 13-ата минута отборът на “Балкан 1929“ поведе в резултата при реално второто си голово положение. Чудесно центриране на впусналия се в предни позиции ляв бранител Мартин Вълчинов предостави идеална топка за Иван Редовски, който с премерен удар с глава реализира за 1:0. Това определено придаде тон на балканци и последвалите минути бяха белязани от превес в полза на домакините. В 19-ата минута дойде и потвърждението за превъзходството на "зелените". Отново Кристиян Ковачев бе в основата на интересната ситуация. Нападателят изстреля мощен снаряд от дистанция, но стражът на "Чавдар" Христо Матев се отчете с блестяща намеса и изби встрани. 6 минути по-късно поредното опасно положение пред вратата на гостите бе факт. Опасен изстрел на Иван Редовски мина на сантиметри над вратата. Тимът на "Балкан 1929" определено стоеше по-добре от своя съперник на терена. В 37-ата минута логичното се случи и домакините поведоха с 2:0. Страхотен индивидуален рейд на капитана Здравко Атанасов навърза 2-ма противникови защитници, а с последвалия му удар матира и вратаря на чавдарци. Гостите от Етрополе се отчетоха с абсолютно безлично представяне през цялото полувреме, като не успяха да отговорят на предизвикателството по никакъв начин. Тимът на ”Чавдар“ притесни един единствен път вратата на своя опонент и логично отборите се оттеглиха на почивката при резултат 2:0 за "Балкан 1929".

След подновяването на играта чавдарци започнаха по-активно. Тимът от Етрополе създадоха интересна ситуация пред вратата на домакините, а в основата лежаха двамата бивши играчи на "Балкан 1929" - Цветелин Цаковски и Иван Мишев. В 48-ата минута именно Цаковски проби по лявото крило и подаде прострелно за Иван Мишев, който в последствие с едно докосване стреля, но топката облиза гредата. Малко след това последва и мигновенната реакция на балканци. Страхотна канонада от удари се изсипа върху вратата, пазена от Христо Матев. Първо Ивайло Цветанов проби по левия фланг и стреля, но реакция на противниковия страж изпрати кълбото в корнер. При последвалото изпълнение игра с глава на Стоян Манолски рикушира в напречната греда, а след това последва удар на играч със зелена фланелка, отново отразен от вратаря на гостите Матев. Последваха минути, в които играта се развиваше главно в центъра на терена, без опасни ситуации. В 63-ата минута обаче, Иван Мишев изпробва интересен удар от дистанция, който бе спасен от вратаря на домакините Александър Йорданов. Тимът на "Чавдар" (Етрополе) определено беляза подобрение в представянето си, но резултатът остана непроменен въпреки това. Домакините не изпуснаха контрола над събитията и продължиха да атакуват. Няколко опасни удара можеха да решат окончателно нещата в полза на "Балкан 1929", но намесите на човека под рамката за "Чавдар" бяха в основата това да не се случи.

В заключителния етап от сблъсъка, чавдарци упражниха натиск върху съперника си в опит да се доберат до нещо в мача. В 86-ата минута късният отговор за гостите от Етрополе пристигна. Виктор Пенчев се оказа на точното място, за да върне интригата, след като се възползва от изсипана топка в наказателното поле на ботевградчани. Мачът придоби съвсем друг вид. Балканци се прибраха дълбоко в своята половина и ожесточено бранеха крехкия си аванс. В заключителните секунди от двубоя, футболистите на "Балкан 1929" пропуснаха златна възможност да решат всичко в своя полза. Тогава хубава контраатака, завършила с пас към Ивайло Цветанов и удар можеше да сложи край на интригата. Шутът на крилото на балканци обаче бе спасен. В малкото оставащо време до края домакините демонстрираха стабилна игра в защита и затвориха достъпа до своята врата, а в последствие  се поздравиха с победата.

След днешния успех тимът на "Балкан 1929"  се изкачи с 1 позиция в подрежданто и към момента е 15-ти с 25 точки. В следващия 27 кръг на Югозападна Трета лига, "зелените" гостуват на "Спортист 2009" (Своге) в изключително важен двубой, директен сблъсък за оцеляване. Срещата е на 13 април (събота) от 16:00 ч. в Своге.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929

Коментари (22)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete