Събота, 20 Април 2024, 13:10

Балкан губи от Керавнос

15 Ноември 2017, 22:10
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1540 3


Балкан записа пета поредна загуба в груповата фаза на турнира ФИБА Къп. Баскетболистите на Небойша Видич отстъпиха у дома на кипърския Керавнос със 75-84. За разлика от предишните мачове на „зелените“ в надпреварата, този път драма нямаше. Гостите поведоха още в средата на първата част и до края не изпуснаха водачеството си, въпреки опитите на Балкан да се върне в мача. Ключов принос за успеха на Керавнос имаше бившият баскетболист на Лукойл Академик Мохамед Абукар, който отбеляза 22 точки.

В последния кръг Балкан играе с Екселсиор Брюксел у дома, но този мач на практика е без значение и за двата тима. Керавнос пък посреща Кьорменд в битка за първото място в групата.

В тази среща за Балкан не игра Брандън Фортънбъри, който бе опериран в понеделник и се възстановява. На едно от прекъсванията на видеостената в залата бе излъчен кратък клип с някои от най-добрите негови изпълнения в мачовете до момента. В края на видеото пишеше, че феновете нямат търпение той да се върне обратно в игра.

Мачът започна много оспорвано, като играта вървеше кош за кош. След това обаче Керавнос направи серия от 11-0 и се откъсна в резултата. Балкан близо четири минути не успя да вкара, но след тройка на Павел Иванов преди сирената, „зелените“ изоставаха с 18-23 след десет минути игра. През втория период преднината на гостите бързо стана двуцифрена. Баскетболистите на Небойша Видич се доближиха на четири от своя съперник, но на почивката Керавнос отново водеше с 11 точки.

След паузата кипърският тим продължи да увеличава разликата в своя полза, която достигна 20 точки. Балкан обаче се съвзе и след силни финални минути на третата четвърт, стопи изоставането си на осем точки, с което вдигна на крака феновете в Ботевград. Домакините опитаха да направят обрат в заключителните минути, но Керавнос не допусна изненада и спечели.

За Балкан ДиВон Уошингтън вкара 22 точки. Игор Кесар отбеляза 17, а 16 има Павел Иванов.

Мохамед Абукар бе най-резултатен за своя тим с 22 точки. Кейд Дейвис добави 17, с 15 е Терел Паркс. С по 10 се отчетоха Терън Бъси и Кени Баркър.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (3)
    1. добавен от: Анонимен 15 Ноември, 22:47

    За нищо нестават тия балканчета

  • Отговори (4) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Ноември, 23:11

    БАЛКАНЦИ-ЮНАЦИ!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 13:10

    Е ,от мачовете на Балкан се вижда на какво ниво е българския баскетбол.Не може без държавна политика за спорта и подпомагане на детско -юношеските клубове да имаме някакви по сериозни резултати.Така за съжаление е във всички спортове.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete