Петък, 29 Март 2024, 07:21

Балкан матира Рилецо в Самоков

23 Януари 2021, 23:23
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 979 2


Балкан спря силната серия от 12 поредни победи на лидера в пъренството Рилски спортист. В двубой, игран в "Арена Самоков" тази вечер, тимът на Йовица Арсич надигра своя съперник със 71-76 и нанесе едва второ поражение на самоковци в първенството. Двубоят бе изключително драматичен с множество обрати, но в последните минути шампионите от Ботевград показаха силна отборна игра и здрава защита, за да се поздравят с успех.

Победата бе девета за шампионите, които имат и 4 загуби в НБЛ. Съперникът остава лидер с актив 12-2. В неделя сутрин Балкан заминава за Истанбул, където във вторник започва участието си в турнира за Купата на ФИБА Европа. Очаквайте всичко за турнира в клубния сайт на шампионите.

Срещата започна силно за Балкан като нашите поведоха с 3-9 в първите 3 минути и половина. В този момент обаче Павлин Иванов се включи ударно за домакините с две тройки и забивка, за да направи обрат при 11-9. Балкан изпусна няколко атаки, в които имаше възможност да реализира, но след това изравни при 13-13 след кош на бърза атака на Аврамов. Тройка на Браун върна отново Рилски напред за 16-13. Павлин Иванов нямаше пропуск от тройката, за да използва всеки момент да изведе своите напред. Тройка на Грозев 50 сек. преди края на периода изведе Балкан отново напред за 19-20, а след първия период нашите имаха минимално предимство от точка (20-21).

Домакините започнаха втората четвърт със серия 13-0, водени от Тихомир Желев, който вкара няколко важни тройки. Балкан нямаше кош от игра в първите 5 минути на частта, а самоковци се откъснаха с двуцифрена разлика от 12 при 33-21. Балкан подобри игра в средата на периода, отвръщайки с 9-1, за да намали на 4. Нашите задържаха Рилски без кош от игра следващите 5 минути, но не успяха да се възползват за обрат. Божидар Аврамов вкара важна тройка секунди преди края на периода, а на нашите намалиха на една (38-37). Рилски стреляше 17% от средно разстояние през първото полувреме като повечето му точки бяха от линията за три, където бяха 8/16.

Балкан започна със съвсем различна енергия второто полувреме и 3 минути и половина след началото на третата си върна предимството отново при 41-43. Желев и Аврамов си размениха по една тройка, а “зелените” продължиха да държат аванс. Дарко Балабан започна много силно третия период, но бързо натрупа три лични нарушения, едно от които техническо и се наложи да седне на пейката. Нашите продължиха да покачват аванс като най-голямата разлика в третата в полза на Балкан бе 7 точки, но след третата Рилецо свали на 3 (53-56).

Ново слабо начало за “зелените” на последната без кош от игра 4 минути даде възможност на домакините отново да обърнат. Те направиха серия 7-2 и поведоха на няколко пъти с 3,4. Силно игра в атака на Аврамов обаче доведе ботевградчани отново до аванс 62-63. В този момент точен от тройката бе Николай Георгиев, който отново изведе своите напред 65-63.Нашите изпуснаха да отбележат, а Тихомир Желев също бе точен от тройката за 68-63. Това бе общо 13-та! тройка в мача за Рилски. За кратко те поведоха с 5, но кош на Ейджи и тройка на Давонтей доведоха мача до равенство (70-70) 1,46 преди края.

Тройка на Сияни изведе нашите напред, а след него Ейджи бе фаулиран и вкара и двата за 71-75, 36 секунди преди финалната сирената и до края нашите удържаха успеха!

Тауан Ейджи, Божидар Аврамов и Сияни Чеймбърс бяха най-резултатни за успеха като и тримата имаха по 17 точки. С 10 точки и 6 борби завърши Дарко Балабан.

Павлин Иванов бе най-резултатен за Рилски с 14, 13 от които през първото полувреме. 12 вкара Брандън Браун, а 11 имаше Тихомир Желев.

Източник: balkan-basket.com

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete