Четвъртък, 25 Април 2024, 19:53

Балкан не срещна трудности срещу Спартак Плевен

13 Януари 2018, 21:31
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1911 0


Баскетболният отбор на Балкан постигна убедителна победа над Спартак Плевен в днешното домакинство. "Зелените" разгромиха съперника си със 106-76. В редиците на Спартак се забелязаха и някои бивши състезатели на Балкан в лицето на Ивко Ивков и Николай Маринов. Дебют за своя тим направи Джордан Калахан, който пристигна на мястото на Девин Брукс. В игра се завърна и Христо Захариев, след като лекуваше травма в последните няколко мача.

Балкан започна мотивирано двубоя и след серия от 10-0 успя да респектира отбора на Спартак. Гостите обаче лека полека си стъпиха на краката и заиграха по-уверено. Първата част все пак завърши с аванс за ботевградчани - 22-15. След равностойна втора четвърт, двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 52-40 за Балкан. При подновяването на играта, балканци поеха тотален контрол над мача и сериозно увеличиха преднината си. Играчите на Небойша Видич съумяха да поддържат комфортен аванс докрая на мача и в крайна сметка се поздравиха с победата без особени трудности.

Отново най-резултатен за ботевградчани бе Игор Кесар с 23 точки, а 12 добави Дивон Уошингтън. Това, което прави впечатление, е че всички играчи на Балкан се разписаха в тази среща.
За гостите от Спартак Плевен Константин Коев се отличи с най-много точки, вкарвайки 21. Бившият играч на Балкан - Ивко Ивков също се представи добре, като наниза 15 точки.

Следващата среща на Балкан е на 17 януари (сряда) от 17:00ч. Тогава тимът приема Академик София в мач реванш от четвъртфиналите за Купата на България, а срещата ще се играе в Арена Ботевград.

Три дни по-късно, на 20 януари (събота), балканци ще гостуват на Берое в мач от редовния сезон на Национална Баскетболна Лига. Двубоят е с начален час 18:00ч.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete