Четвъртък, 18 Април 2024, 05:50

Балкан не успя да спре Енисей Красноярск

14 Ноември 2019, 07:47
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 698 1


Балкан допусна трета загуба в турнира за Купата на ФИБА Европа. Тимът на Йовица Арсич отстъпи като гост в реванша на Енисей Красноярск с 69-84. Българският шампон имаше предимство от 7 точки през втората част, но допусна обрат в третия период и не успя да свали разликата до края. Успехът бе трети за Енисей, който е лидер в група G с актив 3-1, а Балкан е 1-3. Днес от 19:00 часа в Румъния играят другите два отбора от групата.

В следващите две седмици ни предстоят две поредни домакинства на 20 и 27 ноември съответно срещу румънския Клуж Напока и Сьодертеле Кингс от Швеция. За да се класира напред, Балкан трябва да спечели задължително и двете си срещи с по-голяма разлика от тази, с която загуби навън.

Преди мачовете от ФИБА Къп на 16 ноември Балкан гостува на Левски Лукойл в София в мач от 7 кръг на НБЛ.

Мачът започна по-добре за Енисей, но Балкан подобри игра и се държеше близо до съперника през цялата част. За кратко на няколко пъти нашите обърнаха, а след първия период изоставаха само с две точки при 19-21. Българските шампиони започнаха ударно втория период със серия 11-2. Домакините допуснаха доста грешки и бяха с един кош от игра за 5 минути, след което нашите поведоха с 6 точки при 29-23. Няколко наши грешки позволиха на съперника да скъси дистанция за кратко на 1, но две тройки на Радонич и Крис Минков увеличиха отново преднината на Балкан, която за първи път от началото на мача стигна и 7 при 37-30. Енисей намали изоставане в следващите две минути, а пробив със сирената на Джордан Калахан даде предимство от 4 точки на Балкан на почивката.

Енисей започна второто полувреме със серия 20-4 , за да обърне нещата в своя полза още след 3 минути. Постепенно домакините започнаха да покачват аванса си след 12 безответни точки. Нашите не успяваха да вкарат, а след две поредни тройки руснаците поведоха за първи път с 12 точки - най-голямата разлика до момента при 55-43. Балкан свали на няколко пъти до 7, но, водени от Бери, Енисей се задържа напред с 9 след третия период. През цялата последна част домакините задържаха двуцифрена преднина, а 2 минути преди края тя стигна и най-голямата в мача до момента - 16 точки. В този момент Крис Минков вкара тройка, но гостите веднага я върнаха и докрая нищо не можеше да се промени. Нашите допуснаха доста грешки през второто полувреме, от които съперника се възползва и спечели мача с 15 точки разлика. Енисей имаше 9 грешки през първото и само 1 през второто и общо 11 тройки срещу 5 на Балкан.

Най-резултатен за Балкан с 15 точки е Дейшон Найт, а 13 отбеляза Кени Хол. Крис Минков се включи силно и вкара 10.

В основата за успеха на Енисей бе американецът Дейвиън Бери, който не игра в Ботевград, с 15 точки и 9 борби, като толкова имаше и Дъстин Хог. Денис Закхаров и Гарлън Грийн отбелязаха по 14 точки.

Източник: balkan-basket.com

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete