Четвъртък, 28 Март 2024, 23:12

Балкан не успя да спре Парма

25 Март 2021, 23:29
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 887 5


Българският шампион загуби битката за първо участие Файнъл 4 на турнира за Купата на ФИБА Европа. На четвъртфинал у дома Балкан отстъпи с 62-84 на един от най-силните отбори в турнира Парма . Балкан се държеше дълго време в срещата, но през второто полувреме разликата стигна 20 точки и до края руският тим не позволи да се случи нещо по-различно. Най-голямата разлика, която се открои, бе в борбата под коша, където съпенрикът имаше огромно предимство.

Припомняме, че това бе първо участие на български отбор в четвъртфиналите на ФИБА Къп. Така Балкан записва най-доброто си постижение до момента във втория по сила турнир на ФИБА - турнира за Купата на ФИБА Европа.

За Файнъл 4 се класираха вече полския Слам и Орадя, който победи италианския Реджо Емилия у дома. Последният полуфиналист ще стане ясен в петък при двубоя между гръцкия Ираклис и Ирони Нес Циона от Израел.

Следващият мач на Балкан е гостуване на Черно море Тича на 30 март.

Мачът започна слабо за Балкан с няколко грешки, след които гостите поведоха с 0-5. Сияни Чеймбърс откри резултата за "зелените" с тройка две минути след началото. Това обаче остана единственият кош на нашите в следващите три минути, а Парма се възползва от грешките ни в атака и слабостите в защита и дръпна с цели 3-13, 4 минути след началото на двубоя. Руският тим запази преднина и след първата част водеше с 8 (11-19). Балкан изпусна доста стрелби като бе ⅛ от тройката след първите 10 минути и 3/13 от средно разстояние.

Станимир Маринов даде начало на втора част с тройка, за да скъси дистанцията на 5 точки (14-19). Парма увеличи отново, след като Балкан изпусна няколко възможности да намали още. В средата на периода Балкан отново намали на 6 точки за кратко, но след това Парма вкара тройка и кош след наш пропуск, за да поведе за първи път с 11 (19-30). В този момент Балкан обаче натисна съперника и отвърна със серия 4-0 и отново намали. До края на полувремето Парма качи на два пъти до 10, а след кош на Дарко в последната секунда на периода двата тима се оттеглиха при 8 аванс за гостите от Русия. Вторият период завърши 18-18 като на почивката руснаците имаха голямо предимство в борбите и процента от средно разстояние.

Второто полувреме започна със серия 10-0 за Парма, след която те поведоха за първи път със 17 (29-47). Балкан успя да намали на 12 след тройка на Митко Димитров, но след това съперникът отново се откъсна и продължи да доминира. В края на третия период четири лични нарушения натрупа Митко Димитров, което затрудно още повече играта на нашите. Парма успя да направи най-солидна разлика в края от 19 точки (45-64), вкарвайки 27 в третия период след 16 за Балкан. В последната част разликата се задържа около 20 и Балкан загуби двубоя.

Генерален спонсор на турнира от Топ 16 на ФИБА Къп в Ботевград е Ефбет. Официални спонсори са търговска верига "Фантастико", фирма Валерий С&М Груп и Застрахователно дружество "ОЗК Застраховане".

Официален медиен партньор на събитието е Българска национална телевизия.

Източник: balkan-basket.com

Коментари (5)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Март, 23:38

    Какво прави Димитър Христов на трибуната?

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Март, 00:10

    Сополивия е на хранилка в клуба както и в Общината.Нищо не работи а само свлича пара за съборчета и концерти....

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Март, 07:04

    Поздравления за представянето на момчетата , раздадоха се . Постижение , за което много български отбори само могат да мечтаят !

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Анонимен 26 Март, 07:55

    Какви високи руснаци!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Март, 20:56

    В Русия се играе баскетбол от едно друго измерение. Ми ако беше дошъл Химки или ЦСКА Москва, това беше само един провинциален отбор от един заморожен град зад Урал.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete