Събота, 20 Април 2024, 18:45

Balkan Offroad 2019 стартира утре

13 Септември 2019, 14:08
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1227 0


Участници от цяла Европа и от азиатски страни в 9-ото издание на маратона.
Деветото издание на международния оф-роуд маратон Balkan Offroad стартира утре с официална церемония в центъра на град Самоков. Най-голямото офроуд приключение на Балканския полуостров привлича над 100 машини от всеки клас – мотоциклети, ATV-четириколки, бъгита джипове и камиони. Екипажите от цяла Европа и дори Азия, ще се впуснат в едноседмичен екстремен тест, който ще подложи на изпитание волята и духа на хората, както и издръжливостта на техниката.

И тази година, някои от най-добрите български офроудъри ще премерят сили с конкуренти от почти всички европейски държави, плюс Израел и Казахстан. Основно, родните представители ще са концентрирани в класа на крос-кънтри автомобилите, където ще видим няколко шампиона от досегашните издания. Своята титла ще защитава миналогодишният шампион Константин Чолаков (Toyota), който ще се бори с победителя от 2012 година Десислав Славчев (Mercedes), но и с много силни конкуренти от Германия, Холандия и Франция.

В класа на SSV-бъгитата, шампионът от 2015 година Цанко Цанков (Can Am) ще трябва да преодолее конкуренцията на почти 30 съперници, в опит да повтори успеха си. Големи имена се очакват също и при мотоциклетите.

Официалният старт на Balkan Offroad 2019 ще бъде утре – събота, 14 септември пред спортната зала в град Самоков от 13 часа на обяд. На стартовата арка, освен приветстване на участниците в международния маратон, ще бъде отдадена почест на някои от ветераните и доайените на българския офроуд, в присъствието на официални лица. Ще бъде почетен и празникът на пожарникарите, с участие на местните звена на празника.

Жителите и гостите на планинския град, както и феновете на офроуда от цялата страна са добре дошли на церемонията, както и на шоуфинала на първия ден, около 15 часа следобед в село Говедарци.

След една изтощителна седмица и над 2000 километра, следващия петък – 20 септември, на брега на Черно море ще станат ясни и шампионите в Balkan Offroad 2019.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (169)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete