Четвъртък, 28 Март 2024, 12:05

Балкан отпусна само четвърт час на Академик за седма победа в НБЛ

30 Декември 2018, 21:30
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1780 2


Балкан взе резонен успех над младия тим на Академик София със 113:79, в последен мач за двата отбора за 2018-а година.

Това бе седми успех през сезона за ботевградчани, а за Академик поражението бе осмо в актива след 12 кръга. Успехът бе и най-резултатния за Балкан до момента през годината.

Мачът започна интересно и динамично, с доста по-добро темпо от страна на Академик, който поведе бързо в резултата. Старши треньорът на Балкан Небойша Видич даде възможност за изява и на по-рядко използваните до момента през сезона Румен Василев, Здравко Христов, както и шанс на Павлин Иванов да трупа още игрова практика след контузията.

Академик се възползва по най-добрия начин от отпуснатото начало на съперника и в първата четвърт водеше на моменти с 8 точки. Балкан стопи разликата и минута и половина преди края на частта поведе за първи път в мача, само за да позволи след това пак гостите да се откъснат.

В началото на втория период разликата стана двуцифрена стигна до 13 точки в полза на Академик, който играеше отлично и в двете фази. Класата на Балкан все пак взе превес в последните 3-4 минути от полувремето и със силни изяви на Микейл Хопкинс и Крис Минков домакините направиха обрат, за да поведат с 51:46 на почивката.

В първите минути от второто полувреме разликата продъли да расте, а интригата приключи съвсем при 20 точки в последната минута от третата част. Последната четвъртина бе само за шоу на Балкан, като Хопкинс и Ефианай не пропуснаха атрактивни забивки, а четири минути преди сирената активът на домакините вече мина 100 точки, с разлика от над 30.

Всички 11 състезатели на Балкан в тимовия лист записаха поне 4 минути игра, а Хопкинс бе най-полезен с 20 точки и 14 борби за 22 минути. Танксли Ефианай добави 19 точки, Крис Минков - 13 и Павлин Иванов - 12.

Втори много силен мач тази седмица за Академик изигра Лъчезар Димитров, който бе най-резултатен и в срещата за Купата срещу Спартак Плевен. Гардът приключи със 17 точки и 7 асистенции. Николай Николов и Андрей Иванов добавиха по 15 точки за Академик.

Източник: bgbasket.com

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete