Четвъртък, 25 Април 2024, 18:49

Балкан падна в Плевен за втори път през сезона, победната му серия приключи

22 Април 2013, 08:45
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1973 0


Спартак Плевен победи третия в класирането на НБЛ Балкан за втори път като домакин през сезона. Плевенчани се наложиха със 78-74 в мач от последния кръг, а интересен факт е, че те отново побеждават съперника си след негова победа над Лукойл Академик в предишния кръг. Същото се случи и в края на първото завъртане от първенството. Мачът сложи край на серията от 6 поредни победи на Балкан, което е без значение и за двата отбора. Ботевградчани завършват трети с 18 победи и 9 загуби и ще срещнат Черно море Порт Варна или Берое четвъртфинал, а за плевенчани сезонът приключи. Те са девети с 6 победи и 21 загуби.
Плевенчани започнаха мача със страхотна серия от 21-3, като разстреляха съперника си от тройката през първата четвърт. Силната първа четвърт за тима, вкарал пет тройки през нея, доведе до 23-5. Малко по малко балканци започнаха да навлизат в мача, а непосредствено преди почивката записаха серия от 8-0, която намали разликата на 5 точки. Тя се запази след много равностойна трета част, а малко повече от 5 минути преди края резултатът бе изравнен. Домакините поведоха с тройка и въпреки че често разликата беше само точка, те устискаха минимална преднина и победиха.
Илия Станков бе най-резултатен за победителите с 29 точки, а Димитър Маринчешки добави 16 плюс 15 борби.
Както каза още след мача с Лукойл, че ще направи, Александър Тодоров разпредели игровото време между 11 баскетболисти, като само един от тях бе на терена повече от 25 минути. Най-резултатен с 15 точки бе Станимир Маринов, 12 добави Бошко Йовович, а с 11 се отчете Йордан Бозов.


Източник: http://www.bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete