Петък, 19 Април 2024, 11:08

Балкан победи трудно Спартак след оспорван мач в Плевен

5 Март 2021, 21:05
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 802 0


Балкан записа трудна победа в Плевен. Тимът на Йовица Арсич надигра като гост своя съперник със 70-80 след оспорван мач в зала “Балканстрой”. Първото полувреме бе белязано от няколко обрата като на почивката Балкан имаше лек аванс от три. Спартак намаляваше драстично разликата на няколко пъти през второто полувреме, но Балкан удържа успеха в края. Срещата не беше излъчена на живо заради технчически проблем с киймоушън. Това бе 13-ти успех за “зелените”, които имат и 5 поражения, а съперникът е с 3 успеха и 15 поражения. Следващата седмица предстои турнирът за Купата на България, в който Балкан среща Черноморец на четвъртфинал. Мачът е на 11 март от 20:00 часа. Срещата ще бъде излъчена на живо по Max Sport 2 HD.

В игра за Балкан днес се завърна Крис Минков, който пропусна последните четири срещи на тима.

Спартак Плевен стартира мача с три поредни тройки, дело на Мартин Маринов в първите две минути, а Балкан не успяваше да реализира атаките си. Николай Грозев откри сметката на "зелените" малко повече от 2 минути след началото. Постепенно Балкан подобри игра и 4 минути преди края на периода Сияни Чеймбърс доведе мача до обрат при 15-16. Последваха няколко размени на водачеството. За кратко Балкан изравни,а тройка на Маринчешки изведе отново Спартак напред (23-21). Балкан направи няколко грешки в атака и това позволи на плевенчани да поведат с 4 след първия период (25-21).

Николай Грозев вкара отворена стрелба за три, след която върна авансът на Балкан малко след начало на втората част. Разликата се задържа малка в полза на Балкан като в средата на периода Спартак отново излезе напред (31-30) след открадната и кош на бърза атака на Тодор Тодоров. Домакините запазиха аванс около 2 минути, а след добро взаимодействие на Чеймбърс и Балабан, ботевградският тим възстанови преднината (34-36) в 3:52 минута. Последваха няколко смени на водачеството, като тимът на Александър Дяковски овладя няколко борби в атака, но допусна доста грешки и в края и “зелените” успяха да измъкнат лека преднина на почивката (39-42).

За първи път Балкан се откъсна със 7 напред, но тройка на Ивко Ивков отново намали на 4. Сияни имаше шанс да върне тройката в ответната атака и го направи за +7 за Балкан. В момент , в който Балкан успя да поведе с 8, Тодор Тодоров вкара тройка за 49-54. Двата тима натрупаха доста грешки в ответните атаки, но Спартак продължи да скъсява дистанция, след като Балкан имаше проблеми в защита. Тройка на Аврамов почти със сирената даде за първи път предимство от 10 на ботевградчни (53-63).

Спартак започна последната част със серия 8-2, направена от наказателни удари, което успя да свали разликата отново на 4 точки (61-65) и да завърже мача. Балкан изпусна доста стрелби под коша, но и Спартак не реализира. Момчетата на Йовица Арсич се възползваха от грешките на съперника, за да отбележат на бърза атака за 61-67. След това и Здравко Христов вкара тройка, за да направи отново добра преднина от 9 при 61-70. Интригата се запази до последно като на няколко пъти Спартак сваляше на 5. Домакините изпуснаха няколк отворени стрелби от тройката във финалните минути, а Балкан увеличи аванс и до края удържа успеха.

Сияни Чеймбърс и Митко Димитров (+6 борби) бяха най-резултатни за Балкан с по 16 точки. Дарко Балабан реализира 14. Николай Грозев реализира 11, а с 10 завърши Тауан Ейджи.

За Спартак най-много 18 точки и 6 асистенции имаше Мартин Маринов (7/7 oт фаула). Димитър Мариншчеки завърши с дабъл-дабъл от 17 точки и 11 борби. Венелин Христов завърши с 10 точки и 6 борби.

Източник: balkan-basket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete