Петък, 26 Април 2024, 01:55

Балкан победи Ямбол у дома

23 Март 2013, 18:27
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2329 1


Балкан биха директния си съперник и ще имат домакинско предимство в първия кръг на плейофите.

Балкан победи Ямбол със 79-74 у дома и на практика си осигури поне четвъртото място в редовния сезон и с това и домакинско предимство в първия кръг на плейофите. Ботевградчани вече имат 14 успеха и 8 поражения и са с три победи повече именно от ямболии, които са пети. "Зелените" имат шанс и за третото място, като за целта трябва да имат два успеха повече от Рилски спортист. До края на сезона остават още пет кръга, а за бъдат изместени балканци от позицията си трябва да загубят четири от срещите си, а Ямбол да спечели всичките си двубои, тъй като ботевградчани имат предимство в директните сблъсъци. В следващия кръг Балкан е домакин на Черноморец, а ямболии гостуват на шампиона Лукойл Академик.
 
През първото полувреме двата отбора играеха на приливи и отливи, като редуваха серии в едната и другата посока. Така логично се стигаше и до чести смени на водачеството и на почивката гостите водеха с 2 точки. В третата част ямболии направиха серия от 11-0 и така дръпнаха с 10 точки, което бе и най-голямата разлика до момента. След това обаче до края на тази четвърт домакините отговориха с 11 точки поред и след 30 минути бяха напред с 1 точка. Серията продължи и с още 5 точки за начало на последната част, с които разликата стигна 6. Ямболии се доближиха на 2 точки, но пък Балкан отговори малко след това със серия от 5 поред и се откъснаха със 7. Гостите свалиха на 4, но Данчо Бозов вкара веднага важна тройка и до края Балкан запази аванса си, за да спечели.
 
Гостите имаха предимство в борбата и овладяха 7 точки в повече, но разликата дойде при наказателните удари. Домакините изпълниха 35 и успяха в 27 от тях, докато ямболии бяха с едва 7 успешни от 13 опита.

Най-резултатен за успеха на Балканци бе Йордан Бозов с 26 точки. Атила Дос Сантош добави 13 и 8 борби, а Урош Петрович се отчете с 10 точки.

За гостите с 16 точки най-резултатен бе Станислав Говедаров. По 15 точки пък добавиха Юлиян Радионов и Филип Вукосавлевич.


Източник: http://bgbasket.com

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete