Вторник, 23 Април 2024, 14:04

Балкан приема Ден Бош тази вечер от 19:00 часа

9 Октомври 2018, 13:16
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 879 0


Балкан излиза тази вечер за най-важната си среща от турнира за Купата на ФИБА Европа. От 19:00 часа в "Арена Ботевград" вицешампионите приемат холандския Ден Бош в мач реванш от втория предварителен кръг на турнира. Срещата ще определи бъдещето на тима за сезона в това дали тимът от Ботевград ще продължи участието си в груповата фаза на турнира за втора поредна година.

В първия мач в Холандия нашите победиха с 10 точки разлика - 86-76. Двубоят не бе лек, като "зелените" контролираха играта през повечето време, но домакините обръщаха на няколко пъти. В събота пък ботевградчани стартираха сезона в НБЛ с труден успех като гост над Академик Бултекс 99, след като наваксаха пасив от 22 точки на полувремето. В състава на Балкан няма промени. Без съмнение днес всички играчи ще бъдат готови на 100% да дадат всичко от себе си за успеха.

Холандския тим пристигна вчера по обяд в Ботевград с 11 играчи. Новото име в състава на Ивица Скелин е на 23-годишният холандски национал Мартен Баукнехт, който не игра в първия мач. Най-сериозна заплаха за Балкан остават гардът Девън Ван Остръм, както и тримата американци в състава - Джонатан Уилямс, Кийшън Шерил иСтивън Кук. В последния си мач в местното първенство Ден Бош записа убедителен успех над Ротердам с 86-57.

При победа или загуба с до 9 точки, днес тимът на Небойша Видич ще се класира в груповата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа. Нашият тим ще разчита изключително на подкрепата на своите фенове и пълна "Арена Ботевград", за да затвори мача в своя полза и да продължи напред европейския турнир.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (178)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete