Петък, 29 Март 2024, 16:58

Балкан пропиля 18 точки, но оцеля срещу Черноморец в Ботевград

27 Февруари 2021, 21:44
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1193 0


Балкан започна с драматична победа третия етап в Националната баскетболна лига. В среща, изиграна тази вечер в „Арена Ботевград“, тимът надви Черноморец с 92:86. Домакините поведоха с 20 точки в началото на мача, позволиха разликата да падне само на 2, но все пак удържаха преднината си и спечелиха.

В игра за „зелените“ се завърнаха Марин Маринов и Здравко Христов. Крис Минков и Станимир Маринов отново останаха извън групата, въпреки че гардът се включи в загрявката.

След тази среща Балкан е с баланс 12-5, а в следващия кръг гостува на Спартак Плевен. Черноморец пък е с 8-9 и почива.

Баскетболистите на Йовица Арсич започнаха мача с отлична успеваемост при стрелбата и за три минути дръпнаха със 17:6, което принуди Васил Евтимов рано да вземе първото си прекъсване в мача. Черноморец обаче продължи да прави много грешки, преднината на „зелените“ достигна 18 точки, а след шестте им тройки само за тази част, те поведоха с 36:18.

Балкан вкара кош на старта на втория период, но малко след това съперникът му отвърна с 14 безответни точки и намали пасива си само на 6, въпреки че Евгени Хаджирусев седна на пейката за четири лични нарушения. Няколко минути отборът от Ботевград не успяваше да се разпише, преди серията да бъде прекъсната от тройка на Димитър Димитров. Домакините не позволиха разликата да падне още и на почивката водеха с 51:42.

Подемът в играта на Черноморец обаче продължи и след паузата. Тимът успя да намали преднината на Балкан само на 2 точки, като дори имаше и възможност да изравни, а решителната четвърт започна при 67:64 за „зелените“.

Въпреки спада в играта на домакините, в началото на заключителния период те отново направиха аванса си двуцифрен – 76:66, а Уендъл Люис от състава на съперника напусна за пет лични нарушения. Отборът на Васил Евтимов не се отказа и четири минути преди сирената разликата отново стана само 2 точки. Балкан обаче не позволи пълен обрат и удържа преднината си до края.

Шестима баскетболисти на Балкан завършиха с двуцифрен актив, а само седем се разписаха в мача изобщо. 21 точки за ботевградчани вкара Митко Димитров, който направи и 5 асистенции. Ейджи вкара още 17 и 8 борби.

Дианте Болдуин реализира 31 със 7 борби и 7 асистенции, Марвин Смит вкара 19.

Източник: bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete