Сряда, 17 Април 2024, 00:33

Балкан с убедителен успех над Черно море Тича

17 Ноември 2018, 10:01
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 975 0


Балкан записа пета победа в първенството на НБЛ. В първия друбой от 7 кръг, игран в петък вечер, тимът на Небойша Видич надигра у дома Черно море Тича със 102-62, след като контролираше мача без проблем. Така до момента Балкан е с актив 5-2, а за съперника това беше шеста загуба. В следващия кръг от НБЛ Балкан почива, но във вторник гостува на Белфиус Монс-Ено в последния кръг от първия етап на ФИБА Къп. Тимът на Галин Стоянов гостува на 24 ноември на Берое.

Дебют за варненци днес направи най-опитния играч в тима - гардът Пламен Алексиев, който се завърна в игра след отсъствие близо година заради скъсано ахилесово сухожилие.

Старши-треньорът на Балкан Небойша Видич изрази след мача огромна благодарност към Черно море Тича, който се съгласи да размени домакинството си с Балкан и да измести мача с ден заради участието на отбора ни във ФИБА Къп.

Още в първия период Балкан зададе темпото на играта и поведе с двуцифрена разлика. Двата отбора изиграха по-равностойна втора част, но на почивката ботевградчани водеха вече с 15 точки. Тимът на Видич изигра много силна трета част, в която вкара 26 точки срещу 13 на съперника и се откъсна с близо 30 точки напред. До края ботвградчани увеличиха преднината си и спечелиха двубоя с 40 разлика. Те доминираха изцяло в срещата като имаха по-добър процент от всички показатели и овладяха 13 борби повече. Нашите допуснаха цели 19 точки, които обаче бяха с 9 по-малко от съперника, допуснал 28. Голяма бе разликата и при асистенциите като Балкан имаше 22 повече - 35 срещу 13.

Най-резултатен за Балкан с 19 точки и 8 борби бе Александър Гаврилович, а 14 реализира Танскли Ефианай. Павел Иванов също направи силен мач и вкара 13 точки, а по 12 отбелязаха Димитър Димитров и Микейл Хопкинс, който овладя и 9 борби.

Веселин Георгиев бе най-резултатен за "моряците" с 18 точки, а 12 точки и 8 борби имаше Георги Боянов.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete