Сряда, 24 Април 2024, 12:42

Балкан се справи лесно със Спартак Плевен

12 Януари 2019, 21:38
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1598 0


Балкан спечели осма победа в НБЛ. Тимът на Небойша Видич надигра у дома Спартак Плевен с 92-58 и спря серията на съперника от четири поредни победи в първенството. Срещата бе оспорвана до началото на втората част, но след това Балкан постепенно започва да се откъсва напред и през второто полувреме запази преднина от близо 20 точки, за да стигне до успеха.

Ботевградчани запазват четвърта позиция в първенството с актив 7-5, а плевенчани са малко зад нас с 6-6. Следващият мач на Балкан е в сряда (16 януари) срещу Левски Лукойл във втория четвъртфинал за Купата на България.

Преди мача Микейл Хопкинс бе награден за най-полезен играч на НБЛ за месец декември. Той спечели отличието за втори път след октомври.

Балкан започна по-добре мача в първите минути като се поведе 11-5. Постепенно обаче нападението и на двата отбора не вървеше добре, но все пак домакините поддържаха малка преднина. Малко след началото на втората част Спартак обърна за кратко нещата в своя за 21-20, но тройка на Венци Петков веднага върна предимството на “зелените”. Гостите изравниха в ответната атака, но постепенно Балкан взе контрола в мача и се откъсна с 13 точки на полувремето. Първите пет минути на третата част започнаха с много брак в играта и на двата отбора и слаба резултатност. Постепенно Балкан отново взе нещата в свои ръце и след силна игра поведе с 20 точки при 60-40. До края Балкан продължи да увеличи аванса си и спечели убедително двубоя.

Mикейл Хопкинс бе най-резултатен за успеха с 15 точки, а 13 отбеляза Здравко Христов. По 12 отбелязаха Крис Минков, Павлин Иванов и Брендън Браун.

Източник: http://balkan-basket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete