Петък, 29 Март 2024, 16:05

Балкан ще участва отново в квалификациите на Шампионска лига

3 Юли 2020, 15:15
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1504 4


Действащият шампион на България по баскетбол Балкан ще представя отново страната ни в най-силния турнир на ФИБА Шампионска лига. Тимът, воден от Йовица Арсич, ще участва за втора поредна година в квалификациите на европейската надпревара. Финалният състав бе утвърден на заседание на Борда на турнира в четвъртък вечер след видеоконферентна връзка.

Общо 44 отбора ще започнат участие в турнира като 28 от тях получават директно място в групите. 16 отбора ще се борят в квалификациите, от които само четири ще продължат напред. Пресявките ще се проведат в два квалификационни кръга, а жребият ще се тегли на 15 юли в Швейцария. Това ще бъде най-силният сезон в историята на Шампионска лига досега, съобщават от организаторите на надпреварата. 41 отбора, завършили в Топ 8 на своите национални първенства ще се включат в петия сезон на надпреварата. Сред тях 14 настоящи шампиони сред представените 25 европейски държави.

Ето и кои са участниците в квалификациите на Шампионска лига и потенциални съперници на Балкан: Анвил Влоцлавек (Полша), Бакен Беърс (Дания), Белфиус Монс (Белгия), Днипро (Украйна), Донар Грьонинген (Холандия), Фрибург Олимпик (Швейцария), Апоел Тел Авив (Израел), Игокеа (Босна и Херцеговина), Ираклис (Гърция), Керавнос (Кипър), Лонсон Лайън (Великобритания), Нептунас Клайпеда (Литва), Спортинг (Португалия), Цмоки Минск (Беларус), У - Клуж Напока (Румъния), Балкан (България).

Мачовете в квалификациите ще се играят на разменено гостуване като датите за първия кръг са 15 и 18 септември, а за втория 22 и 25.

В редовния сезон на Шампионска лига ще участват общо 32 отбора, разделени в 4 групи по 8. Първите четири от всяка група продължават към осминафиналите, където се играе в серия до три победи от пет мача. След това се играят четвъртфинали, а турнирът ще завърши с Файнъл 4 през май 2021г. Наградният фонд на турнира е 1 млн.евро. Отборите в редовния сезон на Шампионска лига: АЕК (Гърция), Брозе Бамберг (Германия), Сарагоса (Испания), Шоле (Франция), Дарюшафака (Турция), Динамо Сасари (Италия), ЕРА Нимбрук (Чехия), Фалко (Унгария), Остенде (Белгия), Фортитудо Болоня (Италия), Галатасарай (Турция), Апоел Йерусалим (Израел), Апоел Холон (Израел), Бриндизи (Италия), Тенерифе (Испания), Дижон (Франция), Лимож (Франция), Нижни Новгород (Русия), Перистери (Гърция), Пънар Кършаяка (Турция), Билбао (Испания), Ритас Вилнюс (Литва), Бургос (Испания), Страсбург (Франция), Люблин (Полша), Тофаш (Турция), Тюрк Телеком (Турция) и Рига (Латвия).

Редовният сезон започва на 13 октомври 2020г.


Източник: balkan-basket.com

Коментари (4)

  • Отговори (6) (2)
    1. добавен от: Анонимен 3 Юли, 17:04

    За какво ни е тая ФИБА
    Нямаме играчи да играят в нашата, ще ходим да се излагаме.
    Мишо , къде са ти играчите , читавите се ориентираха а ти още ли спиш ?

  • Отговори (2) (1)
    2. добавен от: Ас 3 Юли, 22:02

    Съобщете , кои са новите в Балкан. Какво още се мотате? Докато ние спим, другите отбори действат! Какво става с чуждрнците? Напишете някой ред , а не да сме в неведение!

  • Отговори (2) (1)
    3. добавен от: Анонимен 4 Юли, 14:03

    Ти че спиш това не означава, че ръководството спи,какво искаш Божо,Крис и Митко топ български играчи да не говорим, че още малко и друг качествен българин ще обявим.

  • Отговори (2) (3)
    4. добавен от: Анонимен 5 Юли, 11:10

    Гавалюгов, Ботевград не е само баскетбол кмете...има и други проблеми.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete