Петък, 29 Март 2024, 00:59

Балкан спечели драматично с продължение при дебюта на Аце Тодоров

23 Ноември 2012, 22:23
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1957 1


Ботевградчани измъкнаха труден успех като гости на Берое

Трети успех от началото на сезона записа отборът на Балкан. В дебюта на новия си старши треньор Александър Тодоров ботевградчани измъкнаха много трудна победа в Стара Загора след 86-79 над домакина Берое. Двата отбора изиграха интересен и равностоен мач, който се реши след продължение. Така Балкан вече е с 3 победи и 3 загуби, а Берое е с баланс 2-4. В следващия кръг ботевградчани приемат Tessy България (20), докато беройци гостуват на Лукойл Академик.

След малко по-силно начало на Балкан и резултат от 7-2 за гостите беройци изравниха играта. В края на частта гостите се откъснаха, но пък втората част почна със серия от 8-0 за домакините. Гостите върнаха тези 8 точки и след равностойна игра до края на първото полувреме те се оттеглиха на почивка с аванс от 4 точки. Със силна игра на Атила дос Сантос и серия от 9-0 Балкан дръпна с 13 точки по-малко от четири минути преди края на третата част. В оставащото време от нея обаче домакините направиха серия от 15-2 и изравниха резултата преди решителните десет минути.

Последната четвърт бе изключително интересна и започна с чести кошове и за двата отбора. Водачеството се сменяше почти непрекъснато, а след две поредни тройки на Бойко Миленков домакините дръпнаха с 5 точки при оставащи 02.52 минути до края. При оставащи 63 секунди гостите изравниха, а след пропуск за беройци гостите направиха бърза атака и Мартин Маринов отбеляза 28 секунди преди края. Уил Уокър отговори с кош при оставащи 7 секунди, като бе и фаулиран, но пропусна от наказателната линия. След това и гостите не можаха да вкарат и така срещата отиде в продължение.

Играта в допълнителните пет минути бе както и в четвъртата част. Двата тима вървяха кош за кош, а все пак малък аванс имаха гостите, но с не повече от 3 точки. Малко преди края Йордан Бозов вкара четири наказателни удара и един кош, а така Балкан дръпна със 7 точки и спечели мача.

И двата отбора не стреляха добре в мача, като домакините имаха 39% при 27 успешни от 69 опита, докато гостите бяха 30 от 69. Беройци пък имаха 8 грешки в повече от съперника, което пък даде шанс на Балкан да вкара 20 срещу 8 точки след грешки на противника.

Атила дос Сантош бе най-резултатен за победителите с 19 точки, а той хвана и 9 борби. Урош Петрович добави 15 точки, а Иван Лилов се отчете с 14 и 9 борби.

За домакините Уил Уокър приключи с 24 точки и 10 асистенции, а други трима - Реджи Холмс, Сергей Цветков и Атанас Радев отбелязаха по 10 точки.

Източник: http://bgbasket.com

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 22:37

    Еи голям късмет пак, няма да стане, бие посредствените отбори със голям зор.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete