Четвъртък, 25 Април 2024, 14:04

Балкан срази израелския Ирони Нес Циона

29 Януари 2019, 23:00
(3) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2027 3


Балкан записа изключителна трета победа във ФИБА Къп и запази шансовете си да продължи напред в Топ 16. Тимът на Небойша Видич надигра в ресанша като домакин силния тим на Ирони Нес Циона със 102-90, след като водеше през целия мач с двуцифрена разлика. Taка до момента нашите са с актив 3-2, а утре е другата среща от нашата група между Левски Лукойл и Алба Фехервар, която има решаващо значение за нас. Дебют пред ботевградската публика днес направи новото американско попълнение ЛаМаркъс Рийд, който отбеляза 18 точки, а един от най-силните си мачове за Балкан изигра Павлин Иванов с 16 точки за по-малко от 20 минути на терена. Крис Минков пропусна мача заради болки в коляното.

В следващия кръг на 5 февруари (вторник) Балкан гостува на Левски Лукойл в последен мач от втората фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа.

Балкан започна силно мача и още в началото поведе с 6-2. За кратко нашите допуснаха спад и серия 8-0 на гостите, но се върнаха отново в мача. Нападението на гостите не се получаваше, а Балкан продължи да контролира срещата със силна игра в зашита и под коша и поведе с цели 15 точки след първата част при 31-16 след силно включване на Митко Димитров. Балкан допусна няколко грешки в началото на втората и това позволи на съперника да отвърне със серия 10-3. Две поредни тройки на Петков и Рийд увеличиха отново преднината на Балкан. В средата на частта бе отсъдено техническо нарушение на треньора на израелците заради оспорване на съдийско решение. Последваха оспорвани минути, а на почивката гостите свалиха на 9 точки изоставане. Малко след началото на третата Балкан отново поведе с 15 при 58-43. "Зелените" продължиха да доминират и въпреки опитите на съперника, след третия период нашите запазиха двуцифрената си разлика. Павлин Иванов даде още по-голям импулс в играта на Балкан в началото на последния период след 9 коша за близо 2 минути и вицешампионите за първи път увеличиха над 20 точки аванс. Балкан изигра изключително силни минути в началото на последната част и почти отказа съперника. До края на мача те успяха да свалят на близо 10 точки, но победата остана в ръцете на Балкан.

Брендън Браун изигра също много силен мач и отбеляза 17 точки. Митко Димитров реализира 14, Алекс Гаврилович бе близо до дабъл-дабъл с 12 точки и 9 борби, а по 11 точки добавиха Мирко Мулалич и Микейл Хопкинс, който овладя и 13 борби.

Източник: http://balkan-basket.com/

Коментари (3)

  • Отговори (11) (0)
    1. добавен от: Почитател 29 Януари, 23:35

    БРАВО! БРАВО! БРАВО! Мачкайте наред!!!

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Януари, 11:04

    Браво БАЛКАНЦИ!

  • Отговори (5) (1)
    3. добавен от: Анонимен 30 Януари, 11:29

    Откакто Йинко Лудия е треньор са добре нещата

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (184)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete