Четвъртък, 25 Април 2024, 20:56

БАЛКАН УДАРИ ШАМПИОНА НА РУМЪНИЯ

28 Януари 2021, 16:18
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1754 6


Балкан постигна първа победа в турнира за Купата на ФИБА Европа! Отборът на Йовица Арсич надигра шампионът на Румъния Орадя с 58-55 след изключително труден и оспорван мач в Истанбул. Така двата отбора до момента са с по една победа и загуба. Утре от 17:00 часа българско време Балкан излиза в решителен мач срещу домакина Бешикташ в последния мач от групата и битка за втората фаза. В следващия двубой днес от 17:00 часа Сибиу среща Бешикташ във важен двубой за класиране в групата.



Първи официален мач този сезон изигра днес Денислав Вутев, а срещата пропусна Крис Минков. 



Срещата започна слабо и за двата тима като те имаха по един кош от игра в първите 5 минути. За кратко Орадя се откъсна напред след наши грешки, но Сияни Чеймбърс и Давонтей бързо доведоха до обрат за 13-9 след серия 9-2. Балкан продължи с добрата игра и след първия период водеше с 15-11. Тройка на Аврамов даде начало на втората част и 7 преднина. Балкан пропусна възможност да покачи аванса си още,след като изпусна доста стрелби. Три минути преди края на периода нашите изгубиха водачество при 20-22. Румънците поведоха на няколко пъти с 5,6 точки в края на периода като лошата стрелба отново пречеше на нашите да намалят изоставане. Нашите бяха 30% при средно разстояние и вкараха само 1 тройка от 15 опита през първото полувреме, което завърши при резултата 24-29 в полза на румънците. За щастие Орадя също имаше трудности в нападение като бе 3/13 от линията за три и 8/22 (36%) за две.



Четири минути след началото на второто полувреме Балкан си върна аванс за кратко като последваха няколко обрата. Митко Димитров вкара втората тройка за нашите, за да ги изведе отново напред. За първи път от начало “зелените” дръпнаха с четири две минути преди края на третата 42-38. Орадя обаче успя отново да обърне за кратко, а Дарко Балабан се включи силно за нашите в началото на последната за 44-43. Двата отбора продължиха да вкарват трудно като имаха само по 2 коша от игра в първите 5 минути на последната. Последваха множество смени на водачествата като през цялата част никой не успяваше да се откъсне с повече от 3 точки напред. За това време Дарко вкара 8 точки в последния период като бе 5/5 (100%) от стрелбата от средно. Играта вървеше кош за кош. Минута преди края на мача Орадя бе напред с една, а ключова тройка на Аврамов изведе балканци с две напред за 54-52. Балабан вкара един фаул, а след него Аврамов наниза втора поредна тройка за 58-52. Съперникът отбелязаха в ответната атака кош и фаул и Балкан остана с 3 напред. В последното нападение и двата тима изпуснаха и победата остана в ръцете на българския шампион.



Дарко Балабан бе най-резултатен за успеха с 14 точки, от които 9 в последната , а 12 с две ключови тройки в края имаше Божидар Аврамов. Тауан Ейджи се включи с 11 точки и 9 борби .



Само двама играчи от румънския тим имаха двуцифрен актив - Джордан Уотсън вкара 12, а с 11 и 9 борби бе Аврън Брусард.


Източник: balkan-basket.com

Коментари (6)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (188)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete