Четвъртък, 25 Април 2024, 20:42

Балкан вече е в Истанбул за мачовете от ФИБА Къп

25 Януари 2021, 22:11
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 830 0


Мъжкият баскетболен отбор на Балкан пристигна в Истанбул, където от вторник започва редовния сезон на турнира за Купата на ФИБА Европа. Това ще бъде четвърто поредно участие за тима от Ботевград във втория по сила турнир на ФИБА. Най-доброто представяне на "зелените" до момента бе през сезон 2018/19, когато достигна до Топ 16.

Българският шампион попада в група D на турнира заедно с румънските Орадя, Сибиу и домакинът Бешикташ. Турнирът ще се проведе под формата на балон като всеки ще играе срещу всеки в рамките на четири дни.

Този сезон в надпреварата трябваше да участват общо 24 отбора, разпределени в 6 групи по 4, но днес стана ясно, че два отбора няма да участват - Лондон Лайънс и Борисфен. Така две от групите ще бъдат с по 3 отбора. Най-добрите два от всяка група и четирите най-добри трети отбори ще се класират за Топ 16. Другият български представител в турнира е Рилски спортист, който приема своята група в България. Негови съперници са два украйнски тима - Киев, Прометей и австрийският Капфенберг.

Балкан отпътува за Турция с автобус в неделя сутринт в 6 часа като в следобедните часове вече беше на местна територия. От влизането в Истанбул тимът ни бе ескортиран до хотел "Пойнт Барбарос", където ще бъдат настанени всички отбори в "балона" на групата. Мачовете ще се играят в дома на Бешикташ - многофункционална спортна зала "Акатлар Арена". Тя е открита трез 2004 г. и реновирана през 2020 г. с капацитет около 3200 места, но турнирът ще се играе без публика заради пандемията COVID-19 и забраната за достъп на публика до спортни мероприятия. На територията на залата има 7 входа (3 от тях са за фенове на гостуващи отбори), 6 тенис корта, подземен паркинг, вътрешен плувен басейн, четири изкуствени игрища, фитнес зала, шопинг център, множество ресторанти, кафета и бюфети. Там се намира и най-големият боулинг клуб в Турция. Залата разполага с три големи и четири малки ВИП ложи.

Отборът на Йовица Арсич направи тази сутрин първа тренировка на местна територия като в ранния следобяд ще има още едно занимание. С отбора не пътуваха Станимир Маринов, Марин Маринов и Здравко Христов. Всички останали състезатели са на линия.

Всички мачове ще бъдат излъчени на живо по турския спортен канал TRTSPOR2, както и в YouTube канала на ФИБА. Очаквайте линкове в клубния сайт на Балкан.

Ето и програмата на ботевградчани:

26.01 (вторник)
14:00 Сибиу - БАЛКАН
ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ТУК

28.01 (четвъртък)
14:00 БАЛКАН - Орадя
ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ТУК

29.01 (петък)
17:00 БАЛКАН - Бешикташ
ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ТУК

САМО БАЛКАН!



Източник: balkan-basket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (188)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete