Четвъртък, 28 Март 2024, 11:34

Балкан взе своето срещу Рилски спортист и се нареди трети преди плейофите

24 Април 2018, 20:30
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1937 4


В последния си мач от редовния сезон на НБЛ тимът Балкан се наложи над Рилски спортист с 92-80 в оспорван мач, игран в "Арена Ботевград" . Балканци се наредиха трети в подреждането, въпреки че са отборът с най-малко допуснати загуби. Главната причина за това е решението на ДК, с което бе присъдена служебна загуба за Балкан в мача срещу Академик Бултекс 99. Това означава че "зелените" ще срещнат тима на Академик София в първия кръг на плейофите.

Домакините започнаха ударно срещата и поведоха с 13-2.  Силна игра в защита и мощни контраатаки от страна на "зелените" подчиниха отбора на Рилски спортист в първите минути. В допълнение атрактивно изпълнение на ДиВон Уошингтън вдигна на крака феновете в залата, а това принуди Людмил Хаджисотиров да вземе прекъсване. То даде резултат и след това отборът му намали част от изоставането си, а след тройка на Бозов в последните секунди на частта авансът на Балкан бе стопен на 2 точки. След паузата „зелените“ отново дръпнаха с 11 точки, но на почивката съперникът им свали пасива си и двата отбора се оттеглиха при резултат - 44-40.

Две тройки на Калахан и Уошингтън отново изведоха Балкан напред с двуцифрена разлика след паузата. Последваха оспорвани минути, като на няколко пъти Рилски спортист бе близо до обрат, но преди последната част тимът на Небойша Видич водеше със 71-63. Драмата продължи и в заключителната четвърт, като двата тима се движеха много близо в резултата. Балкан обаче удържа аванса си и след силни финални минути спечели мача.

Шестима баскетболисти на победителите завършиха с двуцифрен актив. Най-резутатен с 18 точки бе Игор Кесар, а по 15 нанизаха Брандън Фортънбъри и ДиВон Уошингтън (8 борби).

За Рилски спортист 21 точки и 5 борби записа Травис Тейлър, 19 вкара Златин Георгиев, а с 14 точки, 6 борби и 4 асистенции се отчете Йордан Бозов.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (5) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Април, 20:41

    Честито!!!

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: гостенче 24 Април, 21:26

    Потока до финала ни е супер приемлив, в сравнение с предните сезони, взимаме първите два мача в Пловдив, само всички момчета да са здрави и да се раздават както биха желали да зарадват целия Ботевград. Деспасито с младежите на Давидов в бързи три мача без напъване и после форсираме в ПД и сме на финал отново !!!

  • Отговори (6) (0)
    3. добавен от: Анонимен 24 Април, 22:52

    2-с Правец мачовете са 2 от 3
    ..така биеме в първите 2 мача и почиваме за Пловдив

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 25 Април, 14:35

    Стига треньорския екип да брои чужденците на терена и да няма отпускания в края, най-малкото което трябва да се спечели е бронз.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (34)
70% Complete