Вторник, 16 Април 2024, 19:05

Балкан загуби дербито срещу Берое

8 Декември 2018, 22:21
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1200 5


Балкан загуби от Берое в дебито от 9 кръг на НБЛ. Нашите отстъпиха на старозагорци с 82-90, след като изоставаха през целия мач. Още на почивката Берое имаше солиден аванс от 22 точки, а най-голямата разлика в мача достигна близо 30 малко след началото на второто полувреме. Балкан се върна в края на мача и стопи пасив в последните минути, но не успя да направи обрат.

Павел Иванов не бе в състава, а в момента клубът е в процедура по разтрогване на неговия договор.

Балкан остава на четвърта позиция в НБЛ с актив 5-3.Това бе шести успех за Берое, който излиза на второ място в класирането, след като Рилски спортист загуби от Ямбол днес. Двата отбора са с равен актив 6-2. В следващия кръг на НБЛ на 16 декември тимът на Небойша Видич приема у дома Академик Бултекс 99, а Берое почива. Преди това обаче на 12 декември Балкан приема унгарския Алба Фехервар в първи мач от втората група фаза на ФИБА Къп.

Преди мача Микейл Хопкинс получи своята награда от НБЛ за най-полезен играч за месец октомри, а на почивката един от феновете имаше възможност да спечели специална награда, осигурена от нашия спонсор "ОЗК Застраховане".

Мачът започна оспорвано в първите минути на срещата. Постепенно Берое започна да се откъсва напред и след силна серия в края на първия период поведе с 10 точки. Тимът на Минчев продължи още по-силно и в началото на втората, за да направи преднината си над 20 точки. Старозагорци доминираха в борбата под коша и в нападени. Балкан имаше спад в защита и допусна съперникът да отбележи 59 точки за 20 минути срещу 37 свои. През третата част Берое запази убедителен аванс над 20 точки. Балкан подобри игра в нападение в последния период и започна да стопява разликата едва в края на мача. В последната минута тя падна и до 8 точки, но домакините така и не успяха да стигнат до обрат.

За Балкан над всички с 24 точки и 6 асистенци бе Брендън Браун. Микейл Хопкинс добави 17 и 9 борби, а капитанът Венци Петков се включи с 11 точки и 5 асистенции.

Най-резултатен за успеха на Берое с 26 точки и 7 борби бе Александър Янев. Конър Франкамп и Адонис Филър реализираха по 14, а с 13 точки завърши Николай Стоянов.

Източник: http://balkan-basket.com

Коментари (5)

  • Отговори (4) (1)
    1. добавен от: Анонимен 8 Декември, 22:42

    Айряните "Балкан" паднаха, а зяпльовците им се изпокараха във ФБ групата им. Петима лапа т, 50 зяпат

  • Отговори (5) (1)
    2. добавен от: Тутанкамон 9 Декември, 16:45

    Пари на вятъра, за да докажем нещо, което можеше сами да си произведем и увенчаем с успех! Формулата грешна мили Ванка и ако кажем, че зад другите дела на общината седят хора, които те компрометират то тук е повече от ясно, че отговорността по похарчените стотици хиляди левове да не кажа и милиони събрано с другите сезони е твоя! А тези пари са наши на данъкоплатците+спонсорите!

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Декември, 17:10

    Саблачаи.

  • Отговори (4) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Декември, 17:12

    Със тия пари който се дават за баскет тези трябва да се засрамят.

  • Отговори (3) (0)
    5. добавен от: Георги Стоянов 9 Декември, 21:51

    Хайде пак кмета им виновен на малоумниците!Колкото и да ревете Новаченската тухла НИКОГА повече няма да се върне на власт,затова не е лошо да започвате да работите нещо,щото повече няма да живеете на гърба на общината.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete