Петък, 29 Март 2024, 00:04

Балкан загуби, но завърши сред първите 8 отбора във ФИБА Къп

5 Февруари 2019, 21:05
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1552 14


Балкан продължава в Топ 16 като втори отбор в група J, въпреки че загуби последния си мач в София. Тимът на Небойша Видич отстъпи като гост на Левски Лукойл със 105-88. Двубоят бе изключително оспорван с множество обрати, но слаба последна част за Балкан направи разликата в мача.

Балкан постигна исторически успех като след първото си продължаване във втората фаза на турнира, достигна до плейофите като един от първите осем отбора във ФИБА Къп. Жребият за турнира ще се тегли на 7 февруари.

В другия мач от групата Ирони Нес Циона победи Алба Фехервар и спечели първо място в групата. Балкан и Алба завършват с равен актив 3-3, но заради предимство в директните двубои вицешампионите от Ботевград завършват втори.

Крис Минков пропусна двубоя заради болки в коляното, а Мирко Мулалич не пътува с отбора заради тежък грип. Следващият мач на Балкан е от НБЛ в събота на 9 февруари срещу Берое в Стара Загора.

Балкан започна слабо мача с доста грешки в нападение и позволи на Левски да поведе с 13-6 в първите пет минути. Последва таймаут,след който Балкан се доближи до 2 точки при 13-11, но Левски задържа преднина като на няколко пъти поведе с 6. Последва подем в нападението на Балан и след три поредни тройки нашите доведоха до обрат и след първия период “зелените” изоставаха само с една. Втората четвърт бе изключително оспорвана с множество обрати. В края на периода за кратко Левски поведе с 4, но след добро отиграване на Павлин Иванов по-малко от минута преди края Балкан върна нещата в своя полза за 48-49. Все пак на почивката Левски отново успя да вземе минимален аванс. Второто полувреме започна с две поредни тройки на Балкан, за да върне отново нещата в своя полза. Последваха отново оспорвани минути. В края на третата Балкан изравни при 67-67, но последваха доста грешки и в двете полета и Левски направи серия 7-0, за да поведе със 7 за първи път от началото на мача. Последният период започна с две поредни грешки в атака на Балкан, от които Левски се възползва и за по-малко от минута от началото направи преднината си за първи път двуцифрена при 85-73. Оттам нападението на Балкан не тръгна и Левски покачи още повече разликата, за да спечели.


Източник: http://balkan-basket.com

Коментари (14)

  • Отговори (13) (1)
    1. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 21:23

    Продажници.Точно на Тити и Златев ли трябваше да легнете.След всичките мизерии.

  • Отговори (7) (2)
    2. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 21:24

    Браво Мишо продажник

  • Отговори (3) (1)
    3. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 21:49

    Свирки на Тити

  • Отговори (7) (4)
    4. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 22:06

    Мишооо колко пари пак открадна

  • Отговори (7) (1)
    5. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 23:00

    На всички стана ясно че продадоха мача... Ташаци такива

  • Отговори (20) (7)
    6. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 23:59

    БОТЕВГРАДСКАТА ОБЩИНА ТРЯБВА ДА СПРЕ ДА НАЛИВА ПАРИ В ТОЗИ ЯЛОВ ОТБОР НЕМОЖЕ ОТ 10 ГОДИНИ ДА СА ДАДЕНИ МИЛИОНИ И ДА НЯМАМЕ ПОНЕ ЕДНА КУПА И РАЗНИ ЦЪРВУЛИ ДА МИ ВЗИМАТ ПО 10 000 ЛВ ЗАПЛАТИ И ДА ИМ ПЪЛНИМ ЗАЛАТА И КОГАТО ТРЯБВА ЕДИН ВОЖЕН МАЧ ДА ВЗЕМЕМ ДА ГО ПРОДАДАТ ПО ДОБРЕ ДА СЕ ДАВАТ ПАРИ ЗА ПОДРАСТВАЩИТЕ И ОТБОРА ДА БЪДЕ ОТ МОМЧЕТА ОТ ШКОЛАТА НА БАЛКАН ПО ДОБРЕ ДА СМЕ ШЕСТИ ОТКОЛКОТО ВЕЧНО ВТОРИ ТЕЗИ ПАРИ КОЙТО СЕ НАЛИВАТ В ТОЗИ ОТБОР ПО ДОБРЕ ДА СЕ ОПРАВИ БОЛНИЦАТА И ДА ИМА ЕДНА ДЕНОНОЩНА АПТЕКА ЗАЩОТО ЗЪБ ДА ТЕ ЗАБОЛИ НОЩЕС НЯМА ЕДНО ХАПЧЕ ОТ КЪДЕ ДА КУПИШ ДА СЕ СПРЪТ ПАРИТЕ НА ТЕЗИ МЪРЛЬОВЦИ

  • Отговори (8) (1)
    7. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 00:49

    Видич продава мачовете, не Мишо!

  • Отговори (9) (1)
    8. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 01:21

    Видич да си ходи.Може да е добър треньор,но не може да се отрече, че е и добър комбинатор.

  • Отговори (1) (0)
    9. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 02:31

    С добри играчи всеки може да е добър треньор.

  • Отговори (6) (5)
    10. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 04:58

    Селяндурите поне видяха молО

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete