Вторник, 20 Октомври 2020, 17:58

Бандата на Пелов уличена в убийства и палежи по слухове

11 Юли 2018, 10:08
(3) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 7453 73


Тихомир Миков освободен с подписка. Прокуратурата - с нови папки за престъпления, извършени от него, Владимир Стефанов и застреляния беглец от затвора.

Тихомир Миков от Ботевград може да е поръчал убийството на бизнесмена Семко Семков, а извършител да е Владимир Пелов. Това заявил пред разследващите един от свидетелите Павлин Ангелов. Друг от разпитаните - Тихомир Маринов, си спомнил за разговор с неговия познат Деян Георгиев.


“Нали знаеш, аз поръчах убийствата на Цецо и Марко. Платих на Перуката и той прати Пелов да ги очисти”, казал му Георгиев. Той обаче не е бил разпитван за тези думи, преразказани в разпит от Маринов.

“Тези твърдения не могат да са доказателство за вина. Всичко е слухове, предположения, догадки”. С този аргумент състав на апелативния съд в София освободи Тихомир Миков-Перуката с най-леката мярка “подписка”. Досега той бе под домашен арест, както и синът на рецидивиста Владимир Пелов, който на 5 юли бе убит в престрелка в центъра на Ботевград с криминално проявения Марио Панчев.

Впоследствие бе даден рестарт на много от разследванията за неразкритите престъпления в града от времето, когато Пелов бе под домашен арест - от януари 2013 до март 2016 г.

Перуката и синът на Пелов, който също се казва Владимир, заедно с братята Тодор и Борис Ерменкови бяха задържани при акция на полицията в Ботевград преди 2 седмици. Обвиненията към Миков са за поръчителство на убийството на братята Цветан Петров и Марко Найденов, както и че е участвал в отвличането на Деян Вутов от неговата група.

Братята бяха застреляни пред казиното на Тихомир Миков на 16 март 2016 г., а за престъплението бе задържан Владимир Пелов.

Деян Вутов изчезна безследно на 21 май 2017 г. и оттогава се издирва. Той бил близък с Пелов, сина му, Тихомир Миков и Ерменкови. Точно за неговото отвличане е арестуван и Владимир Стефанов, сина на застреляния беглец от затвора. Младежът има обвинения и за два палежа на куриерска фирма в града. Неговата мярка за неотклонение бе отложена вчера за след седмица. Причината е, че прокуратурата представи нови томове с доказателства за извършени от него престъпления.

Марио Панчев, който уби Пелов в престрелката в Ботевград, е бил един от хората, които са ги уличили в убийства, палежи и отвличането на Деян Вутов. “Той обаче няма как да потвърди показанията си, защото е починал”, уточни председателят на състава на съда във вторник. Според магистратите няма доказателства за участието на Тихомир Миков в престъпленията, за които говорят свидетелите.

“Свидетелите са склонни да дават показания, но се страхуват. Владимир Пелов е извършвал престъпления, когато е бил под домашен арест”. Така прокуратурата се опита да убеди съда да вкара обвиняемите в килия, но в крайна сметка това не се случи.

“Има много показания на свидетели, свършена е много работа, но това е, защото са обединени много разследвания в едно”, уточни съдията.

Едно от тях е за убийството на Семко Семков от август 2014 г. Той е причакан пред къщата си късно вечерта и е разстрелян с няколко куршума. Подозренията още тогава падат върху Владимир Пелов заради почерка на престъплението, но свидетелски показания, макар и само с предположения и слухове, излизат едва сега. Семков е един от големите бизнесмени в региона. Има строителна фирма, занимава се с дърводобив и ловни стопанства.

Друго престъпление, за което ще се разследват Миков, синът на Пелов и братята Ерменкови, но още нямат обвинения за него, е убийството на сводника Петър Василев-Пинко, открит разстрелян на паркинг в Ботевград на 15 януари 2016 г.

Един от разпитаните сега свидетели си спомнил, че Цветан Петров и брат му Марко, убити 2 месеца след Пинко, работили при Тихомир Миков като охрана, но и изнудвали хора за пари.

“От Цветан знаех, че е изнудвал Тихомир. Искал е пари, за да не го издаде, че той е поръчал убийството на Пинко”, казал свидетелят. Впечатленията му обаче били косвени и нямат тежестта на доказателство, което да осигури арест за обвиняемия.

Разколебани са и данните, че Миков, синът на Пелов и Ерменков са участвали в отвличането на Деян Вутов от тяхната група, стана ясно в съда. Братът на Деян направил собствено разследване за изчезването на брат си. Говорил с най-близките му приятели Владимир Стефанов и Борис Ерменков и поведението им било съмнително. Освен това от записи на камери в града става ясно, че те са били с Деян в нощта, когато изчезва. Друга свидетелка обаче разказала, че Деян Вутов е бил притеснен и е говорил, че може да се случи нещо с него. Работодателят му с фамилия Коцев пък си спомнил, че е подарил на момчето арбалет, който след мистериозното му изчезване е открит в дома на Владимир Пелов, където по това време живее само синът му.Източник: 24chasa.bg

Коментари (73)

 • Отговори (29) (9)
  1. добавен от: Анонимен 11 Юли, 11:16

  Много сте жалки. Всичко са само евтини клюки и неверни слухове

 • Отговори (8) (3)
  2. добавен от: Анонимен 11 Юли, 11:43

  Ха ха ха :) :) :)

 • Отговори (27) (7)
  3. добавен от: Анонимен 11 Юли, 11:46

  Пелов ще им държи страх още доста години на патладжаните

 • Отговори (25) (9)
  4. добавен от: Анонимен 11 Юли, 11:49

  Пелов според мен е жив не може е така да го гръмнат толкова е умен според мен в тоя ковчег е погребан кушара или другия където беше с него

 • Отговори (17) (10)
  5. добавен от: Анонимен 11 Юли, 12:10

  Всички убийства припишете на Пелов, нещастници! Най -лесно е така! Семко не е убит от него. Друг го чакаше , видях го, не е от града. Нито го познавам.

 • Отговори (12) (2)
  6. добавен от: Анонимен 11 Юли, 12:20

  № 5 що не идеш да го кажеш като си го видял. Ето един сигурен източник за събитията в Ботевград. Трябва да се обадим на разследващите.

 • Отговори (4) (4)
  7. добавен от: Анонимен 11 Юли, 12:22

  Da 5-Eto siguren iztochnik

 • Отговори (7) (2)
  8. добавен от: Анонимен 11 Юли, 12:27

  Японеца и Кобинеца защитени свидетели Перуката и Деиан бизнесмена да ги не поръчат

 • Отговори (8) (9)
  9. добавен от: Анонимен 11 Юли, 12:28

  Въпрос на време и Перука и Пелов с доживотни

  • (4) (4)
   1. добавен от: Анонимен 11 Юли, 23:15

   ще има да почакаш

 • Отговори (3) (2)
  10. добавен от: Анонимен 11 Юли, 12:30

  Деян далаврата поръчвач на ....пици $$$

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (508)
70% Complete
Не съм съгласен (272)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (217)
70% Complete