Четвъртък, 28 Март 2024, 22:44

Баскетболът - спорт номер едно в града, футболът на последно място

21 Юни 2013, 11:23
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2835 6


На редовната сесия на ОбС в четвъртък предстои разглеждане на информацията относно развитието на спорта в общината. Според дадената информация, кметът, Георги Георгиев, определя спортно състезателната 2012/2013 година като успешна.
Подпомагането на спорта се реализира основно в две направления – пряка финансова подкрепа, която се оказва на спортните клубове чрез средства от общинския бюджет за спорт и изграждането, поддръжката и стопанисването на спортната база, както и нейното предоставяне за ползване от граждани.

Спорт номер едно в Ботевград  е баскетболът. 220 000 лева са предоставени на баскетболния клуб от бюджета, които формират около една трета от него, останалата част е осигурена от спонсори и със съдействието на общината.

Акробатиката е вторият по значимост спорт в Ботевград. Въпреки, че тази година клубът е финансиран с 3000лв, той продължава да работи добре и да постига сериозни успехи.

Въпреки отличната работа на двата клуба по таекуон-до версия ITF и WTF, общината не е успяла да задели средства за тяхното подпомагане през спортно състезателната 2012/2013г. Клубовете изпитват сериозни затруднения при обезпечаването на участието на своите състезатели в международни състезания. Там при детските възрасти съответните федерации не поемат финансиране.

Леката атлетика в общината е финансирана с 1000 лв., които макар и минимални, са подпомогнали участията на наши лекоатлети в състезанията.

Не случайно футболът е на последно място. Трима треньори с осигурени по различни програми хонорари работят с около 70 деца в различни възрастови групи, но без мъжкия отбор, нещата трудно вървят. За сега общината не може да осигури нужните средства.
Сила набират и нови видове спорт. Успехи са постигнали малките фигуристи, момчетата от новия клуб по ММА, а по инициатива на няколко деца е създаден и колоездачен клуб в Ботевград.

Добрите условия в СТЦ „В.  Левски” спомагат  за сформирането на групи за обучение по плуване, борба и водна аеробика. Интерес има и към тениса на корт.
От общинския бюджет са отделени 7400лв., с които е подпомогнат отборът по баскетбол на ПМГ „Акад.проф. д-р Асен Златаров” да участва в световните ученически игри в Кипър.

Очаква се завършването и на новата многофункционална зала, а за новия програмен период от Европейските програми 2014/2020г. общината има готовност да кандидатства с проекти за обновяването на градския стадион и парка – се казва в цялостната информация.

Източник: http://balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Юни, 11:57

    ЗАЩО НЯМА ЗАПЛАТИ ТОГАВА???????????

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Юни, 12:20

    За духовата музика има милиони, за спорта няма 1лв, пълна излагация.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Юни, 13:48

    Какви хонорари за футбола?Какви програми?Децата плащат по 15 лв. на месеца и няма никакви резултати.Няма футболни срещи,няма никакво развитие

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 21 Юни, 13:49

    220 000 лв за баскебол :shock: и за какво са похарчени?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 21 Юни, 14:18

    № 4, не си прав, баскетбола е лицето на града, все пак отбора е 4 в страната. Не бива обаче да се споменават останалите цифри защото са срам за гада, за кмета и за Общинския съвет, какво значи 1000 лв. за лека атлетика-значи срам, какво значи 3000 лв. за ВТОРИЯ ПО ЗНАЧИМОСТ спорт, също срам, Цар футбол- един спорт дал на България големи футболисти - на последно място, по-голям срам от това няма и горе долу това е спорта в Ботевград. Не знам кмета краде ли не краде ли, както непрекъснато се пише по сайтовете, но че няма никакво отношение към спорта, това е ясно за всички.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 21 Юни, 16:31

    kakvi proekti za gradskiq stadion pri polojenie 4e nqma majki otbor i v okrajnite grupi sme6niste stiga ste krali pari be mi6ociiiiii .Kmete vzemi se v race napravi edin otbor po futbol pone v okrajnata za tam ti trqbvat 10 hilqdi na godina.Moje6 da otpuska6 pari za basketboliskite na gimnaziqta a za futbola nqma ai de malko se osaznai !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :x :x :x :x :x :x

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete