Сряда, 24 Април 2024, 15:52

Батальонно тактическото учение „Пирински страж 2020” се проведе на Учебен център „Сливница”

10 Септември 2020, 21:22
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 1155 0


От 8 до 10 септември 2020 г. на Учебен център „Сливница” се проведе батальонно тактическо учение „Пирински страж 2020”.Участие взеха 330 военнослужещи от 3-ти механизиран батальон- Благоевград от състава на Бригадното командване с командир подполковник Кирил Спаневиков и придадени формирования от състава на 10-ти механизиран батальон - Враца, специалисти от първи разузнавателен батальон - Свобода, Националният военен комплекс „Чаралица“ с тренировъчна система за реални симулации DITS и щабът на Бригадното командване. Офицер, провеждащ учението, беше командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, а директор на учението - началникът на щаба на Бригадното командване полковник Калин Карадимов.

Целта на батальонното тактическо учение е да се повиши сглобеността на щаба и формированията на 3-ти механизиран батальон от състава на Бригадното командване при водене на настъпателни бойни действия, командване и управление за изпълнение на поставените задачи.

„За Бригадното командване това беше много важно учение, за което хората се готвеха близо една година. Изключително съм доволен от това, което демонстрираха военнослужещите тук, на полигон Сливница...“ каза началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, който присъства днес на заключителния етап на учението.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete