Петък, 29 Март 2024, 03:21

"Байк и Рън за Чепън" 2020 – адреналин с кауза

12 Януари 2020, 18:22
(0) (0)
Драгоман - Спорт
Прочетена: 1621 1


Тазгодишното издание на състезанието за планинско колоездене и бягане „Байк и Рън за Чепън, ще се проведе на 25 април /събота/. То ще бъде с нови трасета, нови дистанции и категории, отличен стартов пакет и награди. Организаторите – магазини Стената, Община Драгоман и СДП „Балкани“ си поставят за цел да подпомогнат възстановяването на част от инфраструктурата на Драгоманско блато, едно от 11-те световно значими орнитологични важни места в България. И още – минимизиране на пластмасовия отпечатък.

„5 лв от всяка стартова такса, ще отиде за възстановяване на металния мост отвеждащ към вишката в Драгоманско блато, която децата и всички лючители на птичето богаство така добре познават. Времето за говорене мина – заявява Любомир Попйорданов, визионер, и идеолог на състезанието. Още една важна крачка – маркировката става по-отговорна, като се отказваме от масовото ползване на пластмаса. „Приканваме всички участници да си носят своите шишета за вода, не можем повече да участваме в генерирането на пластмасов отпадък“ – добавя Попйорданов.

Какво е новото в състезанието тази година!?
- Старт/Финала е на едно и също място – центъра на Драгоман, пред общината. С тази промяна дължините на обичайните трасета 21/42 км се увеличават с два километра.
- Дистанциите. Добавени са две изцяло нови дистанции за бягане. 12 км До върха и Обратно и 30 км Чепън Скай.
- Посоката. Само при бегачите се обръща посоката на бягане при обичайните дистанции 23 и 44 км. Трасето е същото както на предишните издания, но бягането е различно.
- Маркировката. От тази година се спира изцяло маркировъчната PVC лента и започва да се ползват маркировъчни колчета и биоразградим спрей.

И тази година също, ще има и детско състезание.

Отварянето на системата за ранна регистрация, ще стартира до дни.

За контакт : info@stenata.com / 0899 98 88 96 или 0883 36 78 33


Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Васил 4 Май, 17:57

    Здравейте, Бегач ! Моля да участвувам с регистрация за Бягане 10 или 21 км. Най-възрастен бегач /70+/. Роден 1947 г. Аз,Васил Георгиев Грозев. Продължавай напред нагоре и успех финал. Поздрав от Васил

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete