Петък, 19 Април 2024, 02:34

"Байк и Рън за Чепън" с доброволческа акция в Драгоманско блато

18 Септември 2020, 10:57
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1172 0


"Доброволческа акция в покрайнините на Драгоманското блато" е част от съпътстващата програмата на 9-то поредно издание на „Байк и Рън за Чепън” – Адреналин с кауза, което ще се проведе на 17 октомври 2020 край Драгоман. Тя ще се проведе на 4 октомври /неделя/. Сборния пункт е пред Община Драгоман в 9:00 часа.

Ще бъдат почистени пострадалите от пожара места в района на блатото. Ще бъдат демонтирани изгорелите мостчета, ще се коси папратта и ще се освежи пространството пред информационния център на СДП „Балкани”. Може да се включи всеки.
Нужната екипировка е: затворени обувки с по-дебала подметка, панталон с дълги крачоли, блуза с дълги ръкави и тесла.

Във връзка с COVID-19 е необходимо всички доброволци да носят лични предпазни средства. Необходимите за почистването ръкавици и торби за смет ще бъдат предоставени от екип на организаторите.

Драгоманското блато е единственото карстово блато в България и е най-голямата естествена влажна зона и находище на гнездящи водолюбиви птици в близост до София. Заедно с Чепън планина, то е определено за представително местообитание от европейско значение за опазване на биологичното разнообразие. Включено е в списъка на орнитологично важните места, като част от комплекса „Влажни ливади – Раяновци“, а също и в европейската система от защитени територии NATURA 2000.



Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete