Сряда, 27 Май 2020, 14:58

Белгийска поетеса от български произход бе гост на литературен клуб "Стамен Панчев"

29 Септември 2011, 21:28
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1638 0


Бети Наур е родом от Хисар, но живее в Брюксел и е член на Съюза на белгийските писатели. Тази вечер тя бе скъп гост на поетите от литературен клуб „Стамен Панчев” и представи нейни стихове. Наур пише детски гатанки, любовна лирика и др.Тя идва във Ботевград за втори път. Самата тя е потърсила сътрудничество с поетите – съобщи за „balkanec.bg” екскурзоводката на музея Десислава Иванова.
 Поетът - ботевградчанин Георги Виденов (член на клуба), който работи в българското радио ще участва в световна антология на късия разказ в Мадрид. Литературния клуб осъществява регулярни срещи на които се прави рецитал от поетите. На първи ноември предстои литературно четене по случай Деня на народните будители.  Председател на клуб ”Стамен Панчев” е Митрофан Велев. В него членуват тридесет поети от Ботевград сред които Никола Близнаков – бивш директор на ПМГ „Асен Златаров”, водещата Таня Банкова и Тимур Жигулин – най младия сред творците. Работата на литературен клуб „Стамен Панчев” се осъществява в зала „Орханиец” на историческия музей.
„Догодина ще честваме 50 години юбилей и затова се подготвяме още от сега” – съобщи г-жа Иванова. В момента се разработва форум в интернет на литературния клуб. Там  всеки поет ще публикува свои творби.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (12)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (1034)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (107)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (78)
70% Complete
Мир по Земята (161)
70% Complete