Неделя, 22 Септември 2019, 17:15

Белгийска поетеса от български произход бе гост на литературен клуб "Стамен Панчев"

29 Септември 2011, 21:28
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1542 0


Бети Наур е родом от Хисар, но живее в Брюксел и е член на Съюза на белгийските писатели. Тази вечер тя бе скъп гост на поетите от литературен клуб „Стамен Панчев” и представи нейни стихове. Наур пише детски гатанки, любовна лирика и др.Тя идва във Ботевград за втори път. Самата тя е потърсила сътрудничество с поетите – съобщи за „balkanec.bg” екскурзоводката на музея Десислава Иванова.
 Поетът - ботевградчанин Георги Виденов (член на клуба), който работи в българското радио ще участва в световна антология на късия разказ в Мадрид. Литературния клуб осъществява регулярни срещи на които се прави рецитал от поетите. На първи ноември предстои литературно четене по случай Деня на народните будители.  Председател на клуб ”Стамен Панчев” е Митрофан Велев. В него членуват тридесет поети от Ботевград сред които Никола Близнаков – бивш директор на ПМГ „Асен Златаров”, водещата Таня Банкова и Тимур Жигулин – най младия сред творците. Работата на литературен клуб „Стамен Панчев” се осъществява в зала „Орханиец” на историческия музей.
„Догодина ще честваме 50 години юбилей и затова се подготвяме още от сега” – съобщи г-жа Иванова. В момента се разработва форум в интернет на литературния клуб. Там  всеки поет ще публикува свои творби.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (13)

Подготвихте ли се за лятото?

Анкета » коментари (13)

Подготвихте ли се за лятото?

отговори
Да (280)
70% Complete
Не (156)
70% Complete
Няма да почивам, поради липса на средства (368)
70% Complete