Вторник, 26 Март 2019, 02:43

Бета Наур представи новата си книга „С файтонче без конче” (снимки)

28 Март 2012, 11:55
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4674 0


Ученици от първите класове на ОУ „Никола Вапцаров” се запознаха с писателката Бета Наур и нейното творчество за деца. Срещата се проведе днес в Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов”. Тя е част от инициативата „Маратон на четенето 2012”, съобщи главен библиотекар Людмила Чудомирова.
В началото на срещата Албена Сертева – завеждащ детски отдел, поздрави децата с предстоящия „Международен ден на детската книга” – 2 април. Неслучайно празникът съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, който е създал едни от най-великолепните приказки на всички времена.
Наречен Малка Нобелова награда, през 1958 година ЮНЕСКО учреди Международен Златен медал на името на Андерсен. На всеки две години се връчва награда на най-добрия детски писател и художник на детски книги. Наред със световните писатели: Астрид Линдгрен, Селма Лагерльоф, Туве Янсон, Луис Карол са вписани и нашите писатели: Валери Петров, Йордан Радичков, Веса Паспалеева  и Ангел Каралийчев, първият български писател, вписан в Почетния списък.
С много настроение продължи срещата на децата с детската писателка Бета Наур. Тя представи новата си книга „С файтонче без конче”. Особен интерес предизвикаха гатанките и стихчетата за „мънички досетливчета”. Учениците изненадаха авторката с много стихове и песни. Бета Наур подари книги на децата, които взеха най-активно участие в срещата и  дадоха бързи и верни отговори на гатанките.
Бета Наур е поетичен псевдоним на Елизабета Джамбазова. Тя живее и твори в Брюксел. Пише както за възрастни така и за деца. Автор е на няколко стихосбирки и роман на български език. От дълги години е член на международния клуб на писателите в Брюксел. Много нейни творби са публикувани в България, Белгия, Франция и Канада. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

За или Против "Синя зона" в центъра на Ботевград

Анкета » коментари (11)

За или Против "Синя зона" в центъра на Ботевград

отговори
За (133)
70% Complete
Против (177)
70% Complete
Необходимо е. В противен случай няма как да се избегне хаосът (41)
70% Complete
Не съм съгласен да плащам, за да има къде да паркирам (39)
70% Complete
Не ме интересува (10)
70% Complete