Събота, 20 Април 2024, 02:31

Без проект и без финансиране за търга за ремонт на водопровода

20 Юни 2018, 23:34
(0) (1)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1802 1


Община Елин Пелин няма нито технически проект, нито осигурено финансиране, но въпреки това е обявила обществена поръчка за ремонт на външен водопровод, захранващ с. гара Елин Пелин и Нови хан. Това стана ясно от среща на общинския кмет Ивайло Симеонов с жители на двете села. Срещата бе организирана по инициатива на Мая Томова, а участие взеха и кметовете на населените места Светлана Трендафилова и Петко Костов. Двамата не са били информирани за провеждането на обществената поръчка. Симеонов оправда този факт със заместниците си, но истината е, че след декларацията на кметовете на населени места срещу разпределението на парите в тазгодишния бюджет, той тотално ги игнорира и отказва да комуникира с тях.
Проектът за ремонт на водопровода е на стойност 2 209 313.40 лв. Парите не са заложени в бюджета, нито в капиталовата програма на общината. Финансиране с европейски средства е възможно само, ако възложител на поръчката е ВиК асоциацията на общините от областта, а не община Елин Пелин. Не е изключено впоследствие да бъде предложено на ОС – Елин Пелин изтегляне на кредит за финансиране на проекта. Сериозна пречка за реализацията е и липсата на технически проект. Всичко това ясно показва хаоса, който цари в общинската администрация.
Изключително странен е и фактът, че в заданието за обществената поръчка е записано, че офертите ще бъдат отворени на 19.07 в сградата на община Горна Малина. Това противоречи на ЗМСМА и вероятно става въпрос за техническа грешка. Възможно е юристите на общината да са използвали документацията от стара обществена поръчка на община Горна Малина и да са пропуснали да поправя мястото за отваряне на офертите.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (3) (1)
    1. добавен от: Омбре 21 Юни, 22:59

    Това управление е тотално неграмотно...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete