Четвъртък, 28 Март 2024, 12:25

Безплатно поставяне на силанти на първите постоянни зъби при децата

4 Октомври 2021, 18:18
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2004 2


През 2021 година, за пореден път стартира „Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца 0-18 годишна възраст в Република България “, която се финансира от Министерство на здравеопазването.

Основна част от Програмата е безплатното поставяне на силанти (защитно покритие срещу кариес) на поникналите първи постоянни зъби при деца 5-8 год.
Проблемът с ранно развитие на кариес при децата е много важен проблем, защото води до ранна загуба или голямо разрушаване на постоянните зъби. Първите постоянни зъби поникват много рано, около 5-6 год. възраст и повечето родители ги „мислят“ за временни, което води до ранното им засягане от кариес.

Процедурата за поставяне на защитното покритие „силант“ е безболезнено, бързо и много ефикасно за предпазване от развитие на кариес. Поставянето на силанти е финансирано от МЗ и е безплатно за родителите на деца на възраст 5-8 год.

Програмата започва през месец септември и ще продължи до края на месец ноември 2021 г. Можете да запишете час за Вашето дете, при ЛДМ, който участва в Програмата.

Нека обединим усилия в името на нашите деца и тяхното дентално здраве!

Повече информация за силантите и за зъболекарите във вашата община, които могат да ги поставят може да намерите в изображенията към публикацията.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (2)
    1. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 19:22

    Никакъв коронавирус сред децата няма! Има сезонни вируси със сополи и болки в гърлото. Баси кога сополите станаха смъртоносна болест?!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Шуши 4 Октомври, 19:44

    За пусти пари !

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete