Четвъртък, 28 Март 2024, 13:37

БФС прави национално съвещание на зоналните и областните съвети

19 Юни 2020, 00:02
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 828 1


Национално съвещание на Зоналните и областните съвети на БФС ще се проведе дне в Базата в Бояна. То ще събере ръководителите по места на аматьорския футбол, като целта на срещата е да се обсъди каква е ситуацията в Трета, Четвърта, Пета лига, както и в детско-юношеския футбол. На срещата ще присъстват и ръководни фигури от централата на Футболния съюз, които ще получат информация от първа ръка как стоят нещата извън efbet Лига.

Ще бъде коментирано и попълването на Втора лига, което може да погълне още клубове от третото ниво при следващи фалити. Както е известно, от Втора лига извън изпадащите четири, се отказаха още два отбора. Това са Ботев (Гълъбово) и Черноморец (Балчик), които имат право да продължат пътя си в аматьорския футбол. Още няколко отбора от Втора лига, в това число и един от лидерите от последната година, имат пък проблеми с лиценза. От централата изразиха увереността си, че останалите отбори от второто ниво ще започнат първенството.

Следващият важен въпрос, който ще се обсъжда, е формирането на четирите трети лиги за следващия сезон 2020/2021. И докато на Североизток отново ще има проблеми с попълването на групата с приличен брой отбори, то на Югозапад и на Югоизток има повече кандидати, дори и след разширяването на двете дивизии. Едно нещо е ясно и сигурно. Колкото и отбори да се заявят за изкачване на по-високо ниво, баражи или квалификации няма да се провеждат, а ще се търсят други критерии за избора на отбори.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Юни, 16:14

    други критерии-аз мислех че му се вика повече пари ,а то други критерии .бреййй

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete